Ερημώνουν τα γραφεία του Μεγάρου Μαξίμου

Εικόνα διάλυσης εμφανίζει μετά την προκήρυξη των εκλογών το Μέγαρο Μαξίμου, με τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού να μειώνονται καθημερινά και τα προβλήματα καθημερινής διαχείρισης να πολλαπλασιάζονται. Από τις 2 Σεπτεμβρίου, οπότε ο κ. Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταφύγει στις κάλπες, έπαψαν να λειτουργούν βασικά τμήματα της καθημερινής επικοινωνιακής λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ διακόπηκαν όλες οι επικοινωνίες με τα ΜΜΕ, με εξαίρεση μόνο τα τηλεφωνήματα που κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.

Ερημώνουν τα γραφεία του Μεγάρου Μαξίμου | tovima.gr

Εικόνα διάλυσης εμφανίζει μετά την προκήρυξη των εκλογών το Μέγαρο Μαξίμου, με τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού να μειώνονται καθημερινά και τα προβλήματα καθημερινής διαχείρισης να πολλαπλασιάζονται. Από τις 2 Σεπτεμβρίου, οπότε ο κ. Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταφύγει στις κάλπες, έπαψαν να λειτουργούν βασικά τμήματα της καθημερινής επικοινωνιακής λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ διακόπηκαν όλες οι επικοινωνίες με τα ΜΜΕ, με εξαίρεση μόνο τα τηλεφωνήματα που κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος. Οι χώροι του Μεγάρου Μαξίμου που κάποτε έσφυζαν από ζωή, μοιάζουν τώρα με έρημο τοπίο, ενώ και οι εναπομείναντες στα γραφεία τους εργάζονται σε ένα μόνιμο κλίμα κατήφειας και ανασφάλειας, που καθημερινά επιδεινώνεται.

Χθες το πρωί υπέβαλε και τυπικά την παραίτησή του ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Ι. Ανδριανός για να πολιτευτεί στην Αργολίδα. Τη θέση του κατέλαβε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης κ. Π. Λειβαδάς, ο οποίος θα συνεχίσει να ασκεί και τα καθήκοντά του στη γενική γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών, εποπτεύοντας τη λειτουργία των γραφείων Τύπου στο Εξωτερικό.

Με την αποχώρηση του κ. Ανδριανού διακόπηκε οριστικά ένας δοκιμασμένος δίαυλος επικοινωνίας με τα ΜΜΕ, που οικοδομήθηκε από το 2004 ως σήμερα. Ο δίαυλος αυτός άρχισε να υπολειτουργεί μετά την αποχώρηση του κ. Θ. Ρουσόπουλου, έγινε ακόμη πιο προβληματικός μετά την ήττα των ευρωεκλογών και κατέρρευσε ολοκληρωτικά μετά την προκήρυξη των εκλογών. Α νάλογα φαινόμενα διάλυσης εμφανίζουν και όλες οι άλλες λειτουργίες υποστήριξης του πρωθυπουργικού γραφείου, καθώς οι συνεργάτες του αρχίζουν να κρατούν αποστάσεις, ο ένας μετά τον άλλον. Από την πολυπληθή ομάδα της πρωινής σύσκεψης, που είχε συγκροτήσει ως ομάδα κρούσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο κ. Ρουσόπουλος, έχουν αποχωρήσει διαδοχικά ή συμμετέχουν σπάνια οι κκ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, Δ. Ζακυνθινός, Π. Λειβαδάς, Τ. Χατζής , Χρ. Βαλταδώρος και αρκετοί άλλοι. Στην πραγματικότητα η επικοινωνιακή διαχείριση της καθημερινότητας ασκείται πλέον μόνο από τον κ. Αντώναρο, ενώ στα πολιτικά ζητήματα παρεμβαίνει- εμφανώς απογοητευμένος όμως κι εκείνος την τελευταία περίοδο- ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Ι. Αγγέλου.

Η πρωινή επικοινωνία με εκπροσώπους των υπουργών που είχαν οριστεί ειδικά γι΄ αυτό τον λόγο, για την άμεση διευκρίνιση ζητημάτων που ανακύπτουν έπαψε να υπάρχει, ενώ έπαψαν να ενδιαφέρονται και οι ίδιοι οι υπουργοί για το πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την κριτική από το ΠαΣοΚ και τον ΛΑΟΣ.

Ημέρα με την ημέρα αδειάζουν ένα ένα και τα γραφεία που βρίσκονται γύρω από το γραφείο του κ. Καραμανλή, καθώς οι συνεργάτες του εμφανίζονται όλο και λιγότερο στη δουλειά τους, αφού πέραν της προεκλογικής εκστρατείας δεν υπάρχει άλλο αντικείμενο εργασίας. Σε ρυθμούς αργίας βρίσκεται ήδη το νομικό και το διπλωματικό γραφείο του κ. Καραμανλή, ενώ και η γενική γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά τη διάλυση της Βουλής, ασχολείται μόνο με την ταξινόμηση εγγράφων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk