Πωλητήριο έχει βάλει η Wind Ηellas

Κρίσιμη θα είναι η εβδομάδα που ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου όσον αφορά την τύχη του ομίλου Wind Ηellas, καθώς από την ημερομηνία αυτή θα ξεκινήσουν οι επαφές της Ηellas ΙΙ, στην οποία ανήκει ο όμιλος, με στρατηγικούς επενδυτές σχετικά με την πώληση ολόκληρου του ομίλου ή μέρους του μετοχικού του κεφαλαίου. Η Ηellas ΙΙ προβαίνει στην κίνηση αυτή στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των χρεών του ύψους 3,2 δισ. ευρώ. Η εταιρεία σε χθεσινή της ανακοίνωση στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Νewswire αναφέρει ότι αναμένει την εκδήλωση ενδιαφέροντος την παραπάνω ημερομηνία.

Κρίσιμη θα είναι η εβδομάδα που ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου όσον αφορά την τύχη του ομίλου Wind Ηellas, καθώς από την ημερομηνία αυτή θα ξεκινήσουν οι επαφές της Ηellas ΙΙ, στην οποία ανήκει ο όμιλος, με στρατηγικούς επενδυτές σχετικά με την πώληση ολόκληρου του ομίλου ή μέρους του μετοχικού του κεφαλαίου.

Η Ηellas ΙΙ προβαίνει στην κίνηση αυτή στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των χρεών του ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία σε χθεσινή της ανακοίνωση στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Νewswire αναφέρει ότι αναμένει την εκδήλωση ενδιαφέροντος την παραπάνω ημερομηνία. Ακόμη, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον μέτοχο πλειοψηφίας Weather Ιnvestments, που ανήκει στον αιγύπτιο δισεκατομμυριούχο κ. Ναγκίμπ Σαουίρις, για τη συμμετοχή του στην αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης. Η Wind Ηellas είχε ως τις 30 Ιουνίου ταμειακό υπόλοιπο 32 εκατ. ευρώ, ενώ έχει μόλις έξι εβδομάδες στη διάθεσή της για την καταβολή τόκων 67 εκατ. ευρώ.

Οπως ακόμη έγινε γνωστό πρόσφατα, μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι οι δύο πρώην μέτοχοι της εταιρείας Αpax και ΤΡG, οι οποίοι το 2007 πούλησαν τη Wind Ηellas – πρώην ΤΙΜ Ηellas- στη Weather Ιnvestments αντί 3,4 δισ. ευρώ.

Στη λίστα των ενδιαφερομένων περιλαμβάνονται και αρκετές ακόμη εταιρείες πέραν των δύο επενδυτικών funds, πρώην μετόχων της εταιρείας. Η Wind Ηellas είχε ανακοινώσει και πριν από δύο εβδομάδες ότι προχωρεί σε αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεών της, δεδομένου ότι η ρευστότητά της είναι πολύ χαμηλή. Η κατάσταση είχε χαρακτηρισθεί σοβαρή από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Wind Ηellas κ. Εμάντ Μπαρσούν κατά τη διάρκεια επαφών του με αναλυτές της αγοράς. Σημειώνεται ότι η Αpax Ρartners ελέγχει ήδη ένα ποσοστό της τάξεως του 5% στη Weather Ιnvestments, το οποίο απέκτησε τον Ιούνιο του 2008, ενώ το όνομά της έχει εμπλακεί τους τελευταίους μήνες σε αρκετά από τα τηλεπικοινωνιακά «σενάρια» εξαγορών και συμμετοχών.

Διευκρινίσεις της Ηellas ΙΙ
Με αφορμή τις παραπάνω εξελίξεις η Ηellas ΙΙ με χθεσινή της ανακοίνωση προέβη σε ενημέρωση των επενδυτών σχετικά με τη συνεχή αξιολόγηση των διαθέσιμων εναλλακτικών στρατηγικών για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κεφαλαιακής διάρθρωσης. Οπως επισημαίνει η διοίκηση της εταιρείας, ο οικονομικός σύμβουλος του ομίλου έθεσε σε εφαρμογή ένα πλάνο επαφών με μια σειρά στρατηγικών και οικονομικών επενδυτών για την ύπαρξη ενδεχόμενου ενδιαφέροντος για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Ηellas ΙΙ (δηλ. μετοχές της Wind Ελλάς, μετοχές της Ηellas ΙV, καθώς και ενδοεταιρικός δανεισμός), αλλά και τους όρους με τους οποίους θα επιθυμούσαν να γίνει μια τέτοιου είδους συνδιαλλαγή. Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι συζητήσεις με τη Weather Ιnvestments SpΑ αναφορικά με την πιθανή υποστήριξη ή συμμετοχή της σε συναλλαγή για την επίλυση της τρέχουσας κατάστασης. Η Ηellas ΙΙ εκτιμά ότι θα προχωρήσει στην αναζήτηση εκδηλώσεων ενδιαφέροντος από πιθανά ενδιαφερόμενα μέρη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου 2009. Οπως προσθέτει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, δεν είναι εφικτό να προβλεφθούν η φύση ή οι όροι τυχόν εκδηλώσεων ενδιαφέροντος.

Ο όμιλος Ηellas ΙΙ, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, απευθείας και μέσω του οικονομικού του συμβούλου έχει προχωρήσει σε προκαταρκτικές συζητήσεις με μια σειρά πιστωτές του ομίλου σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις τους όσον αφορά την κατάσταση και τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις. Η Ηellas ΙΙ έχει δεσμευτεί σε μια διαφανή και δίκαιη διαδικασία αξιολόγησης των εναλλακτικών θέσεων και παράλληλα είναι ανοιχτή στις προτάσεις των πιστωτών της. Η Wind Ηellas Τelecommunications ΑΕ έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με μερικούς από τους μεγαλύτερους δανειστές της υπό την Ανώτατη Ανακυκλούμενη Δανειακή Σύμβαση.

Αμέσως μετά τις πιθανές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από στρατηγικούς ή χρηματοοικονομικούς επενδυτές ή από τους μετόχους της εταιρείας, και αφού ληφθούν υπόψη τυχόν προτάσεις και θέσεις των πιστωτών, η Ηellas ΙΙ αναμένεται να αξιολογήσει το εύρος των διαθέσιμων στρατηγικών εναλλακτικών και το ενδεδειγμένο σχέδιο δράσης. Οπως έχει ήδη σημειωθεί, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση ρευστότητας της επιχείρησης, καθώς επίσης και τις μελλοντικές υποχρεώσεις της, η ανωτέρω διαδικασία θα διεξαχθεί με ταχείς ρυθμούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk