Καμπανάκι για απάτη με SΜS στα κινητά

Oι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προειδοποιούν τους συνδρομητές τους για απάτη με ανεπιθύμητα μηνύματα (spam SΜS) από κέντρα μηνυμάτων του εξωτερικού. Η Cosmote συμβουλεύει τους πελάτες της να μην απαντούν σε μηνύματα (SΜS) από προορισμούς που δεν αναγνωρίζουν, προκειμένου να αποφεύγονται έτσι ανεπιθύμητες χρεώσεις, ενώ προχώρησε στη φραγή εισερχομένων μηνυμάτων από τα εν λόγω κέντρα. Η Vodafone προειδοποιεί ότι ως αποστολέας μηνυμάτων μπορεί να εμφανίζεται οποιαδήποτε επωνυμία ή αριθμός, ο οποίος είναι πιθανόν να μοιάζει με κανονικό αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Καμπανάκι  για απάτη  με SΜS  στα κινητά | tovima.gr

Oι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προειδοποιούν τους συνδρομητές τους για απάτη με ανεπιθύμητα μηνύματα (spam SΜS) από κέντρα μηνυμάτων του εξωτερικού.

Η Cosmote συμβουλεύει τους πελάτες της να μην απαντούν σε μηνύματα (SΜS) από προορισμούς που δεν αναγνωρίζουν, προκειμένου να αποφεύγονται έτσι ανεπιθύμητες χρεώσεις, ενώ προχώρησε στη φραγή εισερχομένων μηνυμάτων από τα εν λόγω κέντρα.

Η Vodafone προειδοποιεί ότι ως αποστολέας μηνυμάτων μπορεί να εμφανίζεται οποιαδήποτε επωνυμία ή αριθμός, ο οποίος είναι πιθανόν να μοιάζει με κανονικό αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ο πραγματικός αποστολέας του μηνύματος, ενώ συνήθως ο χρήστης δεν μπορεί να δει τον πραγματικό προορισμό στον οποίο μπορεί να οδηγεί ο αριθμός αυτός (π.χ. υπηρεσία υψηλών χρεώσεων, διεθνής αριθμός κτλ.).

Ως πάγια αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων προτείνεται η αποφυγή απάντησης με οποιονδήποτε τρόπο (SΜS ή/και φωνητική κλήση) προς άγνωστους αριθμούς για να μην υπάρχουν ανεπιθύμητες ή/και αυξημένες χρεώσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk