ΓΣΕΕ: Στατιστικών αλχημειών συνέχεια…

Στατιστικών αλχημειών συνέχεια… Με τον τρόπο αυτόν σχολιάζει η ΓΣΕΕ τις ανακοινώσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το ποσοστό της ανεργίας του μηνός Ιουνίου 2009. «Η ΕΣΥΕ “μετράει” την ανεργία στο μισό από το πραγματικό μέγεθός της» αναφέρει η Συνομοσπονδία, σημειώνοντας ότι στην πραγματικότητα «η ανεργία καλπάζει και η κάθε ελληνική οικογένεια έχει τουλάχιστον έναν άνεργο». Πάντως η αυξητική τάση του προβλήματος δεν μπορεί…

ΓΣΕΕ: Στατιστικών αλχημειών συνέχεια… | tovima.gr

Στατιστικών αλχημειών συνέχεια… Με τον τρόπο αυτόν σχολιάζει η ΓΣΕΕ τις ανακοινώσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το ποσοστό της ανεργίας του μηνός Ιουνίου 2009. «Η ΕΣΥΕ “μετράει” την ανεργία στο μισό από το πραγματικό μέγεθός της» αναφέρει η Συνομοσπονδία, σημειώνοντας ότι στην πραγματικότητα «η ανεργία καλπάζει και η κάθε ελληνική οικογένεια έχει τουλάχιστον έναν άνεργο». Πάντως η αυξητική τάση του προβλήματος δεν μπορεί να καλυφθεί παρά τις κυβερνητικές αλχημείες, καθώς ακόμη και με αυτόν τον τρόπο η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία εμφανίζει τον Ιούνιο την ανεργία στο 8,6% έναντι 7,3% τον Ιούνιο του 2008, δηλαδή επιπλέον 67.729 άτομα χωρίς εργασία.

«Τα λουκέτα, τα τετραήμερα, οι απολύσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο χωρίς από την άλλη μεριά να δημιουργούνται νέες θέσεις πλήρους και σταθερής απασχόλησης» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, προσθέτοντας ότι με τα προγράμματα Stage, με τους διορισμούς ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και στους ΟΤΑ ούτε τα προβλήματα της ανεργίας αντιμετωπίζονται αλλά ούτε και τα προβλήματα της οικονομίας. Καταλήγοντας ζητεί αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, σημειώνοντας ότι οτιδήποτε άλλο είναι «πρόσκαιροι επικοινωνιακοί εντυπωσιασμοί, που δεν ωφελούν ούτε αυτούς που τους επινοούν ούτε τους εργαζόμενους παραπλανούν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk