Ερίζουν για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη

Εντονη πολιτική διαμάχη ξέσπασε χθες για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου σε ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη φέρεται να είπε ότι «η ΝΔ διαφημίζει τον περίφημο αγωγό για τον οποίο παλέψαμε και εμείς, αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς. Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους σε ξηρά και θάλασσα». Στη δήλωση απάντησαν η υπουργός Εξωτερικών…

Ερίζουν για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη | tovima.gr

Εντονη πολιτική διαμάχη ξέσπασε χθες για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου σε ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη φέρεται να είπε ότι «η ΝΔ διαφημίζει τον περίφημο αγωγό για τον οποίο παλέψαμε και εμείς, αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς. Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους σε ξηρά και θάλασσα».

Στη δήλωση απάντησαν η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης. Η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι «οι τοποθετήσεις του προέδρου του ΠαΣοΚ εκπλήσσουν και θέλω να πιστεύω ότι εντάσσονται στις υπερβολές της προεκλογικής εκστρατείας του ΠαΣοΚ», προσθέτοντας ότι «άνευ λόγου και αιτίας ο κ. Παπανδρέου έριξε σκιά στις διμερείς σχέσεις μας με τη Ρωσία». O υπουργός Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Εκπληξη αποτελεί η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η διακρατική συμφωνία εξυπηρετεί τα συμφέροντα μόνο της ρωσικής πλευράς, ενώ είναι ανεπίτρεπτο ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία να θέτει εν αμφιβόλω ένα τόσο μεγάλης σημασίας εθνικό έργο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk