Χαβάη «Απαγορεύεται να βρωμάτε»!

Με εξάμηνη φυλάκιση θα τιμωρούνται πλέον στη Χαβάη όσοι χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας και δεν φροντίζουν για την… αντιμετώπιση της κακοσμίας του σώματός τους! Το δημοτικό συμβούλιο της Χαβάης αποφάσισε να επιβάλλεται ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο που θα φτάνει ως και τα 500 δολάρια «σε όσους έχουν δυσάρεστες οσμές που ενοχλούν υπερβολικά τους άλλους κατά τη χρήση του συγκοινωνιακού δικτύου».

<b>Χαβάη </b> «Απαγορεύεται να βρωμάτε»! | tovima.gr

ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ. Με εξάμηνη φυλάκιση θα τιμωρούνται πλέον στη Χαβάη όσοι χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας και δεν φροντίζουν για την… αντιμετώπιση της κακοσμίας του σώματός τους!

Το δημοτικό συμβούλιο της Χαβάης αποφάσισε να επιβάλλεται ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο που θα φτάνει ως και τα 500 δολάρια «σε όσους έχουν δυσάρεστες οσμές που ενοχλούν υπερβολικά τους άλλους κατά τη χρήση του συγκοινωνιακού δικτύου».

Πολλοί νομικοί έχουν ήδη εκφράσει τη διαφωνία τους με τη θέσπιση του νόμου, καθώς θεωρούν ότι αντίκειται στην ισότητα των πολιτών. Οπως επισημαίνουν, η αντισυνταγματικότητά του θα αποδειχθεί σε περίπτωση που κάποιος από τους «βρώμικους» πολίτες προσφύγει στα ομοσπονδιακά δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της εταιρείας που διαχειρίζεται τα αστικά λεωφορεία.

«Ασφαλώς υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που έχουν εκ γενετής κάποια δυσάρεστη οσμή. Ομως αν κάποιος οδηγός δεν τους επιτρέψει να ανέβουν στο λεωφορείο επειδή μυρίζουν άσχημα τότε μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη» δηλώνει ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου Ρόμπερτ Μακ Κίβερ. Και τονίζει: «Μοιάζει γελοίος ο διαχωρισμός μεταξύ όσων μυρίζουν ευχάριστα και δυσάρεστα, αλλά στις ΗΠΑ όλα μπορούν να συμβούν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk