Νέα απειλητική προκήρυξη τρομοκρατών

Νέες βομβιστικές επιθέσεις εναντίον οικονομικών και όχι μόνο στόχων με τη χρήση μεγάλων ποσοτήτων χειροποίητων εκρηκτικών προαναγγέλλει η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» με προκήρυξη που απέστειλε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Ποντίκι». Με το πολυσέλιδο κείμενό της η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 2 Σεπτεμβρίου 2009, καθώς και στο υποκατάστημα της Citibank της Αργυρούπολης στις 12 Μαΐου 2009, όταν και προηγήθηκε τετ α τετ με τρεις αστυνομικούς.

Νέες βομβιστικές επιθέσεις εναντίον οικονομικών και όχι μόνο στόχων με τη χρήση μεγάλων ποσοτήτων χειροποίητων εκρηκτικών προαναγγέλλει η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» με προκήρυξη που απέστειλε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Ποντίκι».

Με το πολυσέλιδο κείμενό της η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 2 Σεπτεμβρίου 2009, καθώς και στο υποκατάστημα της Citibank της Αργυρούπολης στις 12 Μαΐου 2009, όταν και προηγήθηκε τετ α τετ με τρεις αστυνομικούς. Η οργάνωση αναφέρεται πάλι σε «καταστροφή υποδομών» και σε «ανατινάξεις κτιρίων» με τις ίδιες ακριβώς διατυπώσεις που περιέχονται σε κείμενο της ίδιας οργάνωσης με το οποίο ανελάμβανε την ευθύνη για την απόπειρα καταστροφής των κεντρικών γραφείων της Citibank στην Κηφισιά στις 9 Μαρτίου 2009.

Οπως αναφέρει στην προκήρυξή της η οργάνωση: «Στις 2 Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα επιτεθήκαμε στον ναό του χρήματος, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, τοποθετώντας ένα απαλλοτριωμένο βαν με 150 κιλά πετρελαιοαμμωνίτιδας (ΑΝΦΟ). Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια μιας στρατηγικής χτυπημάτων με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών ώστε να πληγούν υποδομές του πολυεθνικού και ντόπιου κεφαλαίου, στρατηγική που εγκαινίασε η οργάνωσή μας στις 18 του περασμένου Φλεβάρη με την απόπειρα στα κεντρικά γραφεία της Citibank στην Κ. Κηφισιά και συνεχίστηκε με την ανατίναξη του υποκαταστήματος της Εurobank στη Λ. Βουλιαγμένης στην Αργυρούπολη στις 12 του περασμένου Μαΐου.

Μπορεί η έκρηξη, παρά τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσε στο κτίριο, να μην έθεσε εκτός λειτουργίας το Χρηματιστήριο, αφού δεν καταστράφηκε το κεντρικό λογισμικό του σύστημα, πιστεύουμε όμως ότι λειτούργησε και θα συνεχίσει να λειτουργεί αρνητικά στην ψυχολογία των πάσης φύσεως κερδοσκόπων και της αγοράς, αφού το μήνυμα ήταν σαφές και το έλαβε η οικονομική εξουσία στο σύνολό της: Οσοι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κρίση, οι μεγαλoμέτoχoι, τα golden boys, οι καπιταλιστές, θα πληρώσουν για την εγκληματική τους δράση και κανένας κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί να τους προστατέψει».

Εκείνο που προκαλεί ανησυχία στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι η οργάνωση αυξάνει την εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιεί στις επιθέσεις της. Και αυτό γιατί, ενώ στην επίθεση κατά της Citibank είχε τοποθετήσει σε φιάλες προπανίου 125 κιλά πετρελαιοαμμωνίτιδας (παράγεται από ανάμειξη λιπάσματος και πετρελαίου), στην επίθεση κατά του Χρηματιστηρίου η εκρηκτική ύλη ανήλθε- κατά δήλωση των μελών της οργάνωσης- σε 150 κιλά ΑΝFΟ.

Σ ε άλλα σημεία της προκήρυξης ο «Επαναστατικός Αγώνας», με αφορμή το τετ α τετ με αστυνομικούς στην Αργυρούπολη, προειδοποιεί τις αστυνομικές δυνάμεις που ενδεχομένως στο μέλλον θα «διασταυρωθούν» με μέλη της οργάνωσης να κατεβάσουν τα όπλα τους για να σώσουν τη ζωή τους. Μάλιστα η οργάνωση φαίνεται να προχωρεί σε επικριτικά σχόλια εναντίον δημοσιογράφου που είχε αναρωτηθεί σε τηλεοπτική εκπομπή γιατί οι αστυνομικοί δεν είχαν πυροβολήσει τότε τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα».

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, «η τελευταία προκήρυξη της οργάνωσης έχει σημαντικές ομοιότητες ως προς τις αναφορές για την παγκόσμια κρίση, το χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και τον πολιτικό κόσμο με την προκήρυξη που ακολούθησε την επίθεση κατά της Citibank».

Τέλος, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαναν ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» δεν ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 3 Ιουλίου 2009 στο κατάστημα ΜcDonald΄s και σε εφορία στους Αμπελοκήπους και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση αυτή είναι έργο της οργάνωσης «Λαϊκή Θέληση» ή άλλης ένοπλης ομάδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk