Μυστηριώδης απαγωγή Ελληνα στο Πακιστάν

Μ ε ιδιαίτερη προσοχή χειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών την υπόθεση ενός έλληνα υπηκόου, μέλους Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ο οποίος απήχθη τη νύχτα της 7ης προς 8η Σεπτεμβρίου από ένοπλη ομάδα στην περιοχή Τσιτράλ του Πακιστάν, η οποία βρίσκεται κοντά στην παραμεθόριο με το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας, ηλικίας μεταξύ 50 και 60 ετών, παρείχε κοινωνικές υπηρεσίες σε τοπική κοινότητα και βρισκόταν στην περιοχή τα τελευταία 15 χρόνια. Πηγές της πακιστανικής …

Μυστηριώδης  απαγωγή Ελληνα  στο Πακιστάν | tovima.gr

Μ ε ιδιαίτερη προσοχή χειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών την υπόθεση ενός έλληνα υπηκόου, μέλους Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ο οποίος απήχθη τη νύχτα της 7ης προς 8η Σεπτεμβρίου από ένοπλη ομάδα στην περιοχή Τσιτράλ του Πακιστάν, η οποία βρίσκεται κοντά στην παραμεθόριο με το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας, ηλικίας μεταξύ 50 και 60 ετών, παρείχε κοινωνικές υπηρεσίες σε τοπική κοινότητα και βρισκόταν στην περιοχή τα τελευταία 15 χρόνια.

Πηγές της πακιστανικής αστυνομίας με τις οποίες επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων Αssociated Ρress δήλωσαν ότι περίπου 30 μασκοφόροι εισέβαλαν στο κτίριο στο οποίο βρισκόταν ο έλληνας υπήκοος και τον απήγαγαν μαζί με έναν υπηρέτη. Φεύγοντας σκότωσαν και έναν από τους φρουρούς. Ενας από τους αυτόπτες μάρτυρες είπε ότι οι απαγωγείς μιλούσαν «πάστο», ένδειξη ότι μπορεί να προέρχονταν από το γειτονικό Αφγανιστάν. Καμία οργάνωση ή ομάδα δεν είχε αναλάβει ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, την ευθύνη για την απαγωγή. Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Ισλαμαμπάντ δεν προέβη σε κανένα σχόλιο επί της υπόθεσης.

Οι απαγωγές στο Πακιστάν, αλλά και στο Αφγανιστάν έχουν αυξηθεί καθώς οι ένοπλες ισλαμικές ομάδες φέρονται να έχουν διεισδύσει στις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk