Αστυνομικοί σε δημόσιο στριπτίζ

Αναστάτωση και τριβές προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. το ζήτημα των αποδυτηρίων των αστυνομικών της νεοσύστατης ομάδας «Δέλτα», αλλά και της ομάδας «Ζήτα»

Αστυνομικοί σε δημόσιο στριπτίζ | tovima.gr

Ρεπορτάζ Β. Γ.

Λαμπρόπουλος

Αναστάτωση και τριβές προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. το ζήτημα των αποδυτηρίων των αστυνομικών της νεοσύστατης ομάδας «Δέλτα», αλλά και της ομάδας «Ζήτα». Σύμφωνα με έγγραφα ανωτέρων αξιωματικών αλλά και συνδικαλιστικών σωματείων, οι 305 άνδρες της ομάδας «Δέλτα» αναγκάζονται καθημερινά _ λόγω έλλειψης αποδυτηρίων _ να βγάζουν τα πολιτικά ρούχα και να φορούν τις στολές τους μέσα σε δρόμους και σε ένα γήπεδο στη λεωφόρο Κατεχάκη, απέναντι από έναν παιδικό σταθμό! Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για προσβλητική και ταπεινωτική κατάσταση για τους αστυνομικούς που φέρονται να έχουν αναλάβει να περιορίσουν το έγκλημα στον δρόμο, αλλά και τις επιθέσεις ομάδων αντιεξουσιαστών. Η σύγκρουση έγινε εντονότερη όταν ανώτατοι αξιωματικοί όρισαν ως χώρο αποδυτηρίων των ανδρών της επίλεκτης ομάδας μια μικρή κουζίνα με… ψυγείο σε οίκημα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. θεώρησαν την… κουζίνα-βάση της επίλεκτης ομάδας ως «τρύπα πρωτόγονων» και η κόντρα στο εσωτερικό της Αστυνομίας μεγαλώνει.

Η αρχή της μικρής αστυνομικής ιστορίας τοποθετείται στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, όταν οι εκπρόσωποι του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών Αττικής με υπεύθυνο τον κ. Βασίλη Ντούμα είχαν ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και την ΕΛ.ΑΣ. να βρεθεί ένας χώρος όπου θα μπορούσαν να αλλάζουν τα ρούχα τους και να φορούν τις υπηρεσιακές στολές τους, αλλά και τον ειδικό εξοπλισμό τους, οι άνδρες της ομάδας «Δέλτα» που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2009 για να περιορίσει κυρίως τις αιφνιδιαστικές επιθέσεις των αντιεξουσιαστών. Η ομάδα αυτή αποτελείται από αστυνομικούς που επιβαίνουν _ ανά δύο _ σε μοτοσικλέτες μικρού κυβισμού και περιπολούν σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Ως σήμερα οι άνδρες της ομάδας «Δέλτα»… γδύνονταν μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών αλλά και παιδιών του παιδικού σταθμού της Αστυνομίας, σε ανοικτό χώρο της λεωφόρου Κατεχάκη, κοντά στο κτίριο του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Οι συνδικαλιστές αλλά και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, που διατύπωναν το αίτημα εξεύρεσης κατάλληλου χώρου, ανέφεραν σε έγγραφό τους ότι «πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε μη γδύνονται οι άνδρες της ομάδας “Δέλτα” ενώπιον Θεού και ανθρώπων». Οι υπεύθυνοι της ομάδας «Δέλτα» ζήτησαν να χρησιμοποιηθεί ένα μικρό λυόμενο οίκημα που έχει εγκαταλειφθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα, το οποίο θα μπορούσε να μεταφερθεί στη λεωφόρο Κατεχάκη. Ωστόσο αυτή η λύση εγκαταλείφθηκε λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων. Παρόμοια ρύθμιση ζητήθηκε και για τους 150 άνδρες της ομάδας «Ζήτα» που αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που ανέλαβαν να λύσουν το πρόβλημα του χώρου αποδυτηρίων, πρότειναν μικρή κουζίνα περίπου έξι τετραγωνικών μέτρων που χρησιμοποιούσε για να φτιάχνει τον καφέ του ένας φρουρός χώρου πάρκινγκ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Η επιλογή αυτού του χώρου προκάλεσε την οργή των εκπροσώπων της ομάδας «Δέλτα» που, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, «δεν ζητήσαμε να μαγειρέψουμε, αλλά να έχουμε έναν μικρό, αξιοπρεπή χώρο για να μην κάνουν οι _ υποτίθεται _ επίλεκτοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. καθημερινά δημόσιο… στριπτίζ».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk