Αναστέλλεται ο διαγωνισμός για πρόσληψη προσωπικού στην ΕΥΔΑΠ

Αναστέλλεται ο εν εξελίξει διαγωνισμός για πρόσληψη προσωπικού στην ΕΥΔΑΠ με εντολή του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά, έπειτα από δηλώσεις που έγιναν για «ανήθικη διαδικασία». Οπως ανακοινώθηκε χθες από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ο διαγωνισμός, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά συνδικαλιστών και αντιπολίτευσης, είχε ξεκινήσει από τις 23 Ιουλίου του 2008, όταν η ΕΥΔΑΠ υπέβαλε στο ΑΣΕΠ κείμενο προκήρυξης για την πρόσληψη 125 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, ο οποίος εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ στις 19.5.2009.

Αναστέλλεται ο διαγωνισμός για  πρόσληψη προσωπικού στην ΕΥΔΑΠ | tovima.gr

Αναστέλλεται ο εν εξελίξει διαγωνισμός για πρόσληψη προσωπικού στην ΕΥΔΑΠ με εντολή του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά, έπειτα από δηλώσεις που έγιναν για «ανήθικη διαδικασία». Οπως ανακοινώθηκε χθες από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ο διαγωνισμός, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά συνδικαλιστών και αντιπολίτευσης, είχε ξεκινήσει από τις 23 Ιουλίου του 2008, όταν η ΕΥΔΑΠ υπέβαλε στο ΑΣΕΠ κείμενο προκήρυξης για την πρόσληψη 125 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, ο οποίος εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ στις 19.5.2009. Επομένως, δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογές. Πέραν αυτού, σύμφωνα και με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών (με αρ. πρωτ.

ΔΙΔΑΔ/Φ.18.21/1175/οικ21934/7-9-2009), η ΕΥΔΑΠ ΑΕ ως υπαγόμενη στο κεφάλαιο Β του Ν. 3429/2005 εξαιρείται από την αναστολή των διαδικασιών πρόσληψης λόγω προεκλογικής περιόδου.

Παρ΄ όλα αυτά ο διαγωνισμός αναστέλλεται. Ακόμη το ΥΠΕΧΩΔΕ σημειώνει ότι το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ από 4.390 άτομα που αριθμούσε την 1η Ιανουαρίου 2004 μειώθηκε σήμερα σε 3.366 εργαζομένους. Περισσότερα δηλαδή από 1.000 άτομα συνταξιοδοτήθηκαν και δεν έγιναν προσλήψεις. Η ΕΥΔΑΠ το διάστημα από τον Μάρτιο του 2004 ως σήμερα έχει κάνει μόνο έξι προσλήψεις μηχανικών ασφαλείας και εννέα προσλήψεις δικηγόρων έμμισθης εντολής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk