ΜΕDΙΑ

Αλλάζει χέρια ο «Ελεύθερος Τύπος»

Τρεις μήνες μετά την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε σε συμφωνία εξαγοράς του τίτλου από τους κκ. Δ.Μπενέκο και Α.Σκαναβή έναντι του ποσού των 1.095.000 ευρώ. Στην εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνονται ο «Ελεύθερος Τύπος», ο «Τύπος της Κυριακής», τα ένθετα και το portal της εφημερίδας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπενέκος διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής στην εφημερίδα «Εθνος» και συνεκδότης της εφημερίδας «Το Ποντίκι» ως πριν από έναν χρόνο.

Αλλάζει χέρια ο «Ελεύθερος Τύπος» | tovima.gr

Τρεις μήνες μετά την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε σε συμφωνία εξαγοράς του τίτλου από τους κκ. Δ.Μπενέκο και Α.Σκαναβή έναντι του ποσού των 1.095.000 ευρώ. Στην εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνονται ο «Ελεύθερος Τύπος», ο «Τύπος της Κυριακής», τα ένθετα και το portal της εφημερίδας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπενέκος διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής στην εφημερίδα «Εθνος» και συνεκδότης της εφημερίδας «Το Ποντίκι» ως πριν από έναν χρόνο. Ο κ. Σκαναβής ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της εκδοτικής εταιρείας Πήγασος και οικονομικός διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού Μega.

Σύμφωνα με πληρωμένη καταχώριση που δημοσιεύεται σήμερα στον Τύπο, πρόθεση του ζεύγους Αγγελοπούλου είναι να δώσει τα χρήματα από την εξαγορά στους εργαζομένους, όπως είχε δεσμευθεί από καιρό. Ο κ. Μπενέκος μιλώντας προς «Το Βήμα» επισήμανε ότι σκοπός της νέας ιδιοκτησίας είναι να απορροφηθούν όσο τον δυνατόν περισσότεροι από τους εργαζομένους στην εφημερίδα και στο portal, με έμφαση σε όσους δεν έχουν άλλη δουλειά, στα ζευγάρια που εργάζονταν στην εφημερίδα και σε όσους έχουν μεγάλα οικογενειακά βάρη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν επίσημα δεσμευθεί ότι θα επαναπροσλάβουν 50 δημοσιογράφους σε πρώτη φάση, ενώ, όπως ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ, δεν πρόκειται να δίνουν τις αμοιβές που έδινε η προηγούμενη ιδιοκτησία. Δεσμεύθηκαν, ωστόσο, να τηρούν τις συλλογικές συμβάσεις. Επίσης ο κ. Μπενέκος διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί άλλων επιχειρηματιών που χρηματοδότησαν την εξαγορά. Οπως τόνισε ο κ. Μπενέκος, η επανέκδοση του «Ελεύθερου Τύπου» θα ξεκινήσει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, δεδομένου ότι θα αλλάξει κατά πολύ ο σχεδιασμός του. «Θα είναι μια πολύ διαφορετική εφημερίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ χθες, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση με σκοπό τη συγκρότηση επιτροπής που θα παρακολουθεί από κοντά τη διαδικασία πώλησης των τίτλων, ενώ διαβεβαιώνουν ότι είναι «αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τις θέσεις εργασίας τους σε περίπτωση επαναλειτουργίας της εφημερίδας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk