Οι ψηλοί είναι πιο ευτυχισμένοι!

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Αμερικανοί ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον στο Νιου Τζέρσι διαπίστωσαν ότι τα άτομα με υψηλότερο ανάστημα τείνουν να ζουν τελικά πιο ευτυχισμένες ζωές. Στη μελέτη έλαβαν μέρος συνολικά 450.000 εθελοντές από τους οποίους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τη ζωή τους και να δηλώσουν τα συναισθήματα που τους προκαλούσε αυτή. Οι επιστήμονες είδαν λοιπόν ότι τα ψηλότερα άτομα έβλεπαν τη ζωή τους με θετικότερο μάτι από ό,τι οι υπόλοιποι και χαρακτήριζαν συχνότερα τη ζωή που έκαναν «ευτυχισμένη».

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Αμερικανοί ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον στο Νιου Τζέρσι διαπίστωσαν ότι τα άτομα με υψηλότερο ανάστημα τείνουν να ζουν τελικά πιο ευτυχισμένες ζωές. Στη μελέτη έλαβαν μέρος συνολικά 450.000 εθελοντές από τους οποίους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τη ζωή τους και να δηλώσουν τα συναισθήματα που τους προκαλούσε αυτή.

Οι επιστήμονες είδαν λοιπόν ότι τα ψηλότερα άτομα έβλεπαν τη ζωή τους με θετικότερο μάτι από ό,τι οι υπόλοιποι και χαρακτήριζαν συχνότερα τη ζωή που έκαναν «ευτυχισμένη». Αντιθέτως, οι άνδρες που εκτιμούσαν τη ζωή τους ως «χειρότερη δυνατή» ήταν κατά περισσότερο από 2 εκ. κοντύτεροι από τον μέσο όρο, ενώ οι γυναίκες που δήλωναν ότι βρίσκονταν στο «τελευταίο σκαλί» της σκάλας της ζωής ήταν κοντύτερες κατά 1,3 εκ. από τον μέσο όρο. Ακόμη, οι ειδικοί εντόπισαν έντονη συσχέτιση μεταξύ του ύψους και του επιπέδου μόρφωσης των συμμετεχόντων. Οπως διαπίστωσαν, οι άνδρες που δεν είχαν τελειώσει το σχολείο ήταν κατά 1,27 εκ. κοντύτεροι από τον μέσο όρο, ενώ κατέγραφαν μια διαφορά 2,54 εκ. από όσους είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk