Εξέταση για άσκοπη χρήση αντιβιοτικών

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Μια νέα εξέταση αίματος θα μπορεί να δείξει αν κάποιος ασθενής πρέπει ή όχι να πάρει αντιβιοτικά φάρμακα. Πολλές φορές τα συμπτώματα των βακτηριακών λοιμώξεων είναι ίδια με αυτά των ιικών με αποτέλεσμα στο 75% των περιπτώσεων να χορηγούνται αντιβιοτικά φάρμακα ασκόπως, αφού ως γνωστόν οι λοιμώξεις από ιούς δεν καταπολεμούνται με αντιβιοτικά. Ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βασιλείας στην Ελβετία ανέπτυξαν μια εξέταση η οποία μετρά τα επίπεδα της προκαλσιτονίνης, ενός δείκτη μικροβιακών λοιμώξεων.

Εξέταση για άσκοπη χρήση αντιβιοτικών | tovima.gr

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Μια νέα εξέταση αίματος θα μπορεί να δείξει αν κάποιος ασθενής πρέπει ή όχι να πάρει αντιβιοτικά φάρμακα. Πολλές φορές τα συμπτώματα των βακτηριακών λοιμώξεων είναι ίδια με αυτά των ιικών με αποτέλεσμα στο 75% των περιπτώσεων να χορηγούνται αντιβιοτικά φάρμακα ασκόπως, αφού ως γνωστόν οι λοιμώξεις από ιούς δεν καταπολεμούνται με αντιβιοτικά.

Ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βασιλείας στην Ελβετία ανέπτυξαν μια εξέταση η οποία μετρά τα επίπεδα της προκαλσιτονίνης, ενός δείκτη μικροβιακών λοιμώξεων. Ετσι, μέσα σε μόλις 20 λεπτά οι γιατροί μπορούν να γνωρίζουν αν ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα (βρογχίτιδες, πνευμονία κ.ά.), όπου κατά βάση χορηγούνται αντιβιοτικά, πρέπει ή όχι να λάβουν τέτοια αγωγή. Με τη νέα εξέταση θα προστατεύονται πολλοί ασθενείς από την αχρείαστη αλλά και επικίνδυνη λήψη αντιβιοτικών φαρμάκων. Στις δοκιμές πήραν μέρος 1.359

ασθενείς οι οποίοι αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα και η πορεία της υγείας τους παρακολουθούνταν για 18 μήνες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk