Μοίρασαν τους ρόλους οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Η συγκρότηση ψηφοδελτίων ως το ερχόμενο Σάββατο και η μάχη του σταυρού βρίσκει όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τάσεις του ΣΥΝ, σε αγώνα δρόμου για την εκλογή στελεχών τους στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στον προεκλογικό αγώνα τη θέση του πρώτου μεταξύ ίσων αλλά και του εκπροσώπου της Συμμαχίας σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων- κατά δήλωση που θα γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών- θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας, όπως συμφωνήθηκε χθες στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκρότηση ψηφοδελτίων ως το ερχόμενο Σάββατο και η μάχη του σταυρού βρίσκει όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τάσεις του ΣΥΝ, σε αγώνα δρόμου για την εκλογή στελεχών τους στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στον προεκλογικό αγώνα τη θέση του πρώτου μεταξύ ίσων αλλά και του εκπροσώπου της Συμμαχίας σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων- κατά δήλωση που θα γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών- θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας, όπως συμφωνήθηκε χθες στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας θα εκπροσωπήσει το συμμαχικό σχήμα στο ντιμπέιτ και θα είναι ομιλητής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας, μαζί με τον κ. Μανώλη Γλέζο (Ενεργοί Πολίτες) εφόσον ο ίδιος δεν έχει αντίρρηση στην πρόταση που του κάνει η Γραμματεία- χθες έλειπε από τη συνεδρίαση. Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει ο κ. Ι. Δραγασάκης , με αναπληρωτή τον κ. Αντ. Νταβανέλλο (ΔΕΑ) ο οποίος θα είναι και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, η Γραμματεία προτείνει στην προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης κεντρικός ομιλητής να είναι ο κ. Φ. Κουβέλης (ΣΥΝ), μαζί με τον κ. Ι. Μπανιά (ΑΚΟΑ) και τον κ. Χρ. Κατσούλα (ΚΟΕ).

Καθορίστηκε ότι κέντρο λήψης των αποφάσεων για την οργάνωση της εκλογικής μάχης είναι η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ (εκπρόσωποι των 11 συνιστωσών και ανένταχτων) με τη συμμετοχή επίσης τριών ακόμη στελεχών από τον ΣΥΝ, του κ. Π. Λαφαζάνη, του κ. Δραγασάκη (υπεύθυνος για τη διαμόρφωση και προβολή των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ) και ενός στελέχους της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Επιπλέον, αναμένεται σήμερα, όπως τόνιζαν από το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου, να έχει βρεθεί φόρμουλα ώστε να αρθούν οι χρονικοί περιορισμοί- εξαιτίας της επιλογής για «συλλογική ηγεσία» που δεν επιτρέπει τη χρήση προνομίων αρχηγού κόμματος- στην τηλεοπτική παρουσία του κ. Τσίπρα. Εν τω μεταξύ, το θέμα των μετεκλογικών διεργασιών και συνεργασιών επανέρχεται συνεχώς. Η Ανανεωτική Πτέρυγα ανακοίνωσε ότι στοχεύει στην εκλογή πολλών βουλευτών από την τάση ώστε να «είναι παρούσα στις μετεκλογικές εξελίξεις», όπως άλλωστε δήλωσε χθες στον Αθήνα 9,84 ο κ. Ι. Μπαλάφας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk