ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 Τρέχουν για τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής

Τη βοήθεια των «γαλάζιων» στελεχών που βρίσκονται σε θέσεις-«κλειδιά» στην κρατική μηχανή ζήτησε απεγνωσμένα η Ρηγίλλης για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί η «γαλάζια» εκλογική πελατεία, έστω και την ύστατη στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», τις τελευταίες ημέρες έχουν περάσει την πόρτα της Ρηγίλλης πολλοί κρατικοί αξιωματούχοι ώστε να συζητήσουν πώς μπορεί να εμπλακούν στην εκλογική διαδικασία και να βοηθήσουν με τον τρόπο τους (ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις…

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 Τρέχουν για τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής | tovima.gr

Τη βοήθεια των «γαλάζιων» στελεχών που βρίσκονται σε θέσεις-«κλειδιά» στην κρατική μηχανή ζήτησε απεγνωσμένα η Ρηγίλλης για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί η «γαλάζια» εκλογική πελατεία, έστω και την ύστατη στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», τις τελευταίες ημέρες έχουν περάσει την πόρτα της Ρηγίλλης πολλοί κρατικοί αξιωματούχοι ώστε να συζητήσουν πώς μπορεί να εμπλακούν στην εκλογική διαδικασία και να βοηθήσουν με τον τρόπο τους (ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις κτλ.) τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους. Είναι ενδεικτικό ότι σε πολλούς οργανισμούς γίνονται διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής.

Σε αρκετά υπουργεία υπήρξε παράκαμψη του ΑΣΕΠ για μερικούς «εκλεκτικούς» διορισμούς, σε μια στιγμή που οι προσλήψεις είναι ελεύθερες μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επίσης μόλις την περασμένη εβδομάδα, λίγες ώρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έγιναν μετατάξεις και προσλήψεις με διετείς συμβάσεις ανάθεσης έργου για 100 άτομα, ενώ προαγωγές και προσλήψεις έγιναν και στη ΔΕΣΦΑ. Επιπλέον σημειώνονται και άλλες «ψηφοθηρικές» κινήσεις, όπως π.χ. ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι ως τις 30 Σεπτεμβρίου θα πληρώσει εκκρεμότητες (αγροτικές αποζημιώσεις ύψους 115 εκατ. ευρώ) από το 2005, ενώ χθες γνωστοποιήθηκε ότι ξεκινά από εφέτος η είσπραξη του ειδικού εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ έναν μήνα νωρίτερα.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk