ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 Συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο για τα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ

Με τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ λήγει η αγωνία των επίδοξων υποψηφίων του κόμματος οι οποίοι δεν γνωρίζουν ήδη ότι θα δώσουν τη μάχη της 4ης Οκτωβρίου για μια θέση στη Βουλή. Σε εκκρεμότητα παρέμενε ως χθες το βράδυ η επικοινωνία μεταξύ των κκ. Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου , γεγονός που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός προτιμούσε να είναι υποψήφιος στην Α΄ Πειραιώς και όχι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 Συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο για τα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ | tovima.gr

Με τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ λήγει η αγωνία των επίδοξων υποψηφίων του κόμματος οι οποίοι δεν γνωρίζουν ήδη ότι θα δώσουν τη μάχη της 4ης Οκτωβρίου για μια θέση στη Βουλή.

Σε εκκρεμότητα παρέμενε ως χθες το βράδυ η επικοινωνία μεταξύ των κκ. Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου , γεγονός που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός προτιμούσε να είναι υποψήφιος στην Α΄ Πειραιώς και όχι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Συνομιλητές και των δύο πλευρών εκτιμούσαν ότι η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην απευθείας επικοινωνία οφειλόταν στο γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου είχε πληροφορηθεί τις διαθέσεις του κ. Σημίτη και δεν επρόκειτο να διακινδυνεύσει την είσπραξη μιας άρνησης.

Ως εκ τούτου, στην εισήγηση της επιτροπής ψηφοδελτίων προς τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, ο κ. Σημίτης βρίσκεται αυτονοήτως και αυτοδικαίως (ως εν ενεργεία βουλευτής) στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Πειραιώς. Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες συζητιόταν ως ενδεχόμενο να επιλέξει ο κ. Παπανδρέου τη συγκεκριμένη περιφέρεια- σε περίπτωση φυσικά που ο κ. Σημίτης επέλεγε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η άλλη περιφέρεια στην οποία πιθανώς θα είναι υποψήφιος ο κ. Παπανδρέου είναι η Α΄ Θεσσαλονίκης.

Από χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε σε ποσοστό 90% η διαδικασία εξέτασης και έγκρισης των τελικών εισηγήσεων που θα υποβάλει η αρμόδια επιτροπή στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Ο κ. Γ. Παπανδρέου θα απευθυνθεί σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο και βάσει του Καταστατικού του ΠαΣοΚ θα ζητήσει την έγκριση των υποψηφιοτήτων, καθώς και την «εξουσιοδότηση» για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ε φόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις που θέλουν όλες τις θέσεις κενές, πλην της 4ης ή 5ης, στην οποία θα βρίσκεται ο κ. Ι. Ραγκούσης, οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός της επόμενης εβδομάδας και, κατά τα φαινόμενα, δεν θα υπάρχουν συγκλονιστικές εκπλήξεις.

Ενα ακόμη θέμα που αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει σήμερα (και αν δεν ξεκαθαρίσει, θα διαφανούν οι διαθέσεις του κ. Παπανδρέου), είναι η υποψηφιότητα του κ. Χρ. Βερελή .

Στην εισήγηση της επιτροπής ψηφοδελτίων περιλαμβάνεται το όνομά του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όμως κάποιοι στην Ιπποκράτους επισημαίνουν ότι τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιον.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk