ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 Εκτός ψηφοδελτίων μένει ο κ. Δούκας

Με τον αποκλεισμό του κ. Π. Δούκα και του κ. Αρ. Παυλίδη κλείνει αύριο, ή το αργότερο στις αρχές της άλλης εβδομάδας, η πολυδιαφημιζόμενη επιχείρηση της ΝΔ με την επωνυμία «καθαρά ψηφοδέλτια». Η τελευταία εκκρεμότητα που υπήρχε, το αν δηλαδή θα είναι ξανά υποψήφιος ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και γαμπρός του κ. Μιλτ. Εβερτ, ξεκαθάρισε κατά την προχθεσινή συνάντηση του πρώην προέδρου της ΝΔ με τον κ. Κ. Καραμανλή στην οικία του πρώτου στο Πικέρμι. Οπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση αυτή (και αποκάλυψε από χθες «Το Βήμα»), ο κ.

Με τον αποκλεισμό του κ. Π. Δούκα και του κ. Αρ. Παυλίδη κλείνει αύριο, ή το αργότερο στις αρχές της άλλης εβδομάδας, η πολυδιαφημιζόμενη επιχείρηση της ΝΔ με την επωνυμία «καθαρά ψηφοδέλτια». Η τελευταία εκκρεμότητα που υπήρχε, το αν δηλαδή θα είναι ξανά υποψήφιος ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και γαμπρός του κ. Μιλτ.

Εβερτ, ξεκαθάρισε κατά την προχθεσινή συνάντηση του πρώην προέδρου της ΝΔ με τον κ. Κ.

Καραμανλή στην οικία του πρώτου στο Πικέρμι.

Οπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση αυτή (και αποκάλυψε από χθες «Το Βήμα»), ο κ. Εβερτ θα τεθεί και πάλι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, ενώ δεν θα είναι υποψήφιος ο κ. Δούκας. Σύμφωνα με μυστικές μετρήσεις που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου, αυτή είναι και η επιθυμία της εκλογικής βάσης της ΝΔ.

O πως πληροφορείται «Το Βήμα», ο κ. Δούκας έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι δεν προτίθεται να προβεί σε δήλωση αποχώρησης, όπως έχουν πράξει άλλοι συνάδελφοί του που ένιωθαν ανεπιθύμητοι στη ΝΔ. Κατόπιν αυτού, φαίνεται ότι η Ρηγίλλης θα ανακοινώσει με έμμεσο τρόπο τον αποκλεισμό του, ανακοινώνοντας αύριο ένα τμήμα των εκλογικών συνδυασμών της ΝΔ στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η Περιφέρεια Αττικής, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το όνομα του κ. Δούκα. Μάλιστα για να τεκμηριώσει ο κ. Καραμανλής την απόφασή του αυτή, έχει παραγγείλει στον σύμβουλό του κ. Ι. Λούλη ειδική μέτρηση στην οποία θα απαντούν οι πολίτες αν επιθυμούν να είναι ξανά υποψήφιος. Το ερώτημα είναι αν θα αντιδράσει ο πρώην υφυπουργός ή αν θα δεχθεί ήρεμα τον αποκλεισμό του.

Με τον ίδιο τρόπο θα ανακοινωθεί πιθανότατα και ο αποκλεισμός του κ. Παυλίδη από τα ψηφοδέλτια, δηλαδή μέσω της ανακοίνωσης του συνδυασμού στα Δωδεκάνησα, χωρίς το όνομα του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι κανονικά υποψήφιοι όλοι οι άλλοι βουλευτές που το όνομά τους αναμείχθηκε στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί πως ικανοποιείται το κοινό αίσθημα με την απομάκρυνση του κ. Δούκα και την αποχώρηση του κ. Θ. Ρουσόπουλου. Κανονικά υποψήφιοι θα είναι και όλοι οι βουλευτές της ΝΔ που εξελέγησαν το 2007 και οι οποίοι κατά καιρούς εξόργισαν ή δυσαρέστησαν τον κ. Καραμανλή με τη συμπεριφορά τους.

Μετά τη συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον κ. Εβερτ οριστικοποιήθηκαν και τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Εκτός του κ. Εβερτ, σε εκλόγιμες θέσεις θα είναι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος, ενώ την τελευταία εκλόγιμη θέση πιθανόν είναι να καταλάβει ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ κ. Μ. Δασκαλάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk