Ολοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠαΣοΚΕντολή διακυβέρνησης της χώρας ζήτησεο κ. Γ. Παπανδρέου

Την εντολή των πολιτών να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠαΣοΚ εκτός αυτών του ψηφοδελτίου της Επικρατείας.

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Στο μεταξύ την εντολή των πολιτών να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ενέκρινε τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι δύσκολη.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε αποφασισμένος να συγκρουστεί με όλα τα συμφέροντα προκειμένου να απελευθερωθούν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

Αναφερόμενος στη ΝΔ, τόνισε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή πήρε δύο φορές την εντολή του ελληνικού λαού, ωστόσο, δεν προχώρησε στις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολιτών, αλλά υπέρ των ολίγων.

«Μας ζητούν τρίτη εντολή να κυβερνήσουν. Για να κάνουν τα ίδια. Τα ψέμματα όμως τελείωσαν. Αρκετά με τα παιχνίδια της επικοινωνίας. Ήλθε η ώρα του λαού» σημείωσε, για να συμπληρώσει ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση της χώρας είναι τεράστιες.

«Δεν σεβάστηκαν τίποτε. Ούτε τις αξίες μας, ούτε τα χρήματά μας» υπογράμμισε.

Σχετικά με τους υποψήφιους του κόμματος, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τις προτάσεις για περιορισμό των φυλλαδίων και της ρύπανσης που αυτά προκαλούν, καθώς επίσης και της αναλυτικής παρουσίασης των εξόδων. Υπενθύμισε επίσης την πρόταση για ντιμπέιτ με τη συμμετοχή πολιτών.

«Καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά, καθαρές κουβέντες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τους άξονες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε:

* Δυναμική εξωτερική πολιτική που θα ξανακάνει την Ελλάδα δυνατή στα Βαλκάνια και στον κόσμο. Ο ίδιος επανέλαβε ότι τα εθνικά μας δίκαια είναι αδιαπραγμάτευτα.

* Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους τους πολίτες.

* Νέα αναδιανομή του πλούτου μέσα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

* Οικοδόμηση ενός κράτους που θα λειτουργεί αποκλειστικά υπέρ των πολιτών.

* «Πράσινη ανάπτυξη» με το σκεπτικό ότι το σημερινό οικονομικό μοντέλο έχει πλέον φτάσει στα όριά του.

Καταλήγοντας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η μελλοντική κυβέρνησή του δεν έρχεται να διαχειριστεί την εξουσία, όπως έπραξε η ΝΔ, ενώ απαντώντας στην -εύλογη, όπως είπε- καχυποψία των πολιτών, ξεκαθάρισε ότι όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν συγκαλύπτει, δεν συμβιβάζεται, δεν εκβιάζεται.

«Όσοι ράβουν κουστούμια να ξέρουν ότι θα τους μείνουν στη ντουλάπα» ήταν η χαρακτηριστική του φράση.

Ολη η ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk