Τα μάθατε τα νέα;

Η βραδιά των εκλογών ήταν κάποτε γιορτή. Παραγγέλναμε πίτσες και στρογγυλοκαθόμασταν μπροστά στην ασπρόμαυρη με αγωνία. Τώρα οι δημοσκοπήσεις έχουν χαλάσει την έκπληξη. Στην αναμέτρηση του Οκτωβρίου θα υπήρχε λίγο σασπένς, πλην όμως ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος αποφάσισε να διαλύσει τις συναθροίσεις. Θα εφαρμόσει πιλοτική δειγματοληπτική αναμετάδοση (μέσω ειδικού κινητού τηλεφώνου) ποσοστού 20% των εκλογικών τμημάτων ώστε να ξέρουμε από νωρίς το οριστικό αποτέλεσμα. Η νέα διαδικασία θα προχωρεί παράλληλα με την παραδοσιακή μέθοδο των τηλεγραφημάτων στις νομαρχίες και από εκεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η βραδιά των εκλογών ήταν κάποτε γιορτή. Παραγγέλναμε πίτσες και στρογγυλοκαθόμασταν μπροστά στην ασπρόμαυρη με αγωνία.

Τώρα οι δημοσκοπήσεις έχουν χαλάσει την έκπληξη. Στην αναμέτρηση του Οκτωβρίου θα υπήρχε λίγο σασπένς, πλην όμως ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος αποφάσισε να διαλύσει τις συναθροίσεις. Θα εφαρμόσει πιλοτική δειγματοληπτική αναμετάδοση (μέσω ειδικού κινητού τηλεφώνου) ποσοστού 20% των εκλογικών τμημάτων ώστε να ξέρουμε από νωρίς το οριστικό αποτέλεσμα. Η νέα διαδικασία θα προχωρεί παράλληλα με την παραδοσιακή μέθοδο των τηλεγραφημάτων στις νομαρχίες και από εκεί στο υπουργείο Εσωτερικών. Εν ολίγοις, μόλις σουρουπώσει θα εμφανιστεί στην ολότητά του ο αστρολογικός χάρτης των κομμάτων.

Είναι να μη δουν ωραία γυναίκα στο ΠαΣοΚ, χυμάνε να την αποδιώξουν.

Ακούγεται ότι η ελκυστική Βάνα Μπάρμπα κόπηκε από τις υποψηφιότητες του Πειραιά. Αν εξαιρέσουμε την Γκερέκου και την Καϊλή, οι υπόλοιπες δεν είναι και πολύ αστραφτερές.

Μια διαβολική υποψία μπήκε στο μυαλό μου καθώς διάβαζα τις πιθανές υποψηφιότητες στο ΠαΣοΚ. Κάποιος έχει εμμονή με το όνομα «Αννα». Φόνσου, Βαγενά, Νταλάρα. Ετσι την πάτησε η Μπάρμπα. Παράκουσε το Β-άνα κι έγινε το μπέρδεμα. Μην πάει, δηλαδή, ο νους σας σε πολιτικά μπερδέματα.

Παρά τα ενθαρρυντικά ποσοστά, οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμένουν αγωνιστές του πεζοδρομίου. Δεν συνήθισαν ακόμη στις εντός των γραφείων διαπραγματεύσεις. Ετσι σήμερα το μεσημέρι ετοιμάζουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Αντί να καθήσουν σε μια ροτόντα να μιλήσουν, θα φωνάζουν συνθήματα εν είδει καντάδας στον κ. Παυλόπουλο για να καταγγείλουν την άνιση κατανομή του χρόνου προβολής στα ΜΜΕ. Σε ανακοίνωση το κόμμα λέει ότι η Διακομματική Επιτροπή αρνήθηκε τη συμμετοχή των Οικολόγων, παρά το γεγονός ότι μετά την εκλογή ευρωβουλευτή αποτελούν πλέον κοινοβουλευτικό κόμμα. Ζητούν λοιπόν τα δικαιώματα που είχαν δοθεί στις εκλογές του 2007 στον ΛΑΟΣ, όταν το τελευταίο είχε εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο, όχι όμως και στη Βουλή.

Κουίζ: Πώς συνδέεται η κυρία Εύη Τσέκου με τους Οικολόγους Πρασίνους; Η συμβασιούχος που έγινε γνωστή στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου έγραψε ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Οταν η Δανάη ονειρεύτηκε τις καλεσμένες της». Καλεσμένες της γυναίκας του τίτλου είναι η Μέριλιν Μονρόε, η Αγκαθα Κρίστι, η Μαρία Κάλλας, η Εύα Σικελιανού, η Κοκό Σανέλ, η Βιρτζίνια Γουλφ, η Σιμόν ντε Μποβουάρ. «Μέσα από εκμυστηρεύσεις, σε μια ατμόσφαιρα θηλυκής συνενοχής, οι καλεσμένες αναλύουν τον μικρόκοσμο των γυναικών:ευφυΐα και ταλέντο, δημιουργικότητα και τρέλα, στερεότυπα και χειραφέτηση, ερωτική επιθυμία και ανάγκη, πρότυπα γυναικείας ομορφιάς και τεχνάσματα ερωτικής αποπλάνησης, τα όρια του καθωσπρεπισμού και η ανάγκη για ελευθερία».

Το μυθιστόρημα της Τσέκου κυκλοφορεί στις 14 Σεπτεμβρίου από τις εκδόσεις Κέδρος. Η εκδότρια κυρία Κάτια Λεμπέση ανήκει στην εξαμελή ομάδα που είναι επικεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων. Η εξάδα των Πρασίνων είναι κάτι σαν την ενδεκάδα των Συνιστωσών αλλά χωρίς τη φαγωμάρα.

Η ενδεκάδα έφερε πρακτικά προβλήματα. Η Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών έστειλε επιστολή στον ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καθίσταται σαφές ότι ο μη ορισμός προέδρου που θα τον εκπροσωπεί στις εκλογικές διαδικασίες αντιβαίνει στην εκλογική νομοθεσία. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική κ. Θεωνάς απάντησε ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέσω εσωκομματικών διαδικασιών. Ολοι λοιπόν συμφώνησαν να πάει ο Αλέξης Τσίπρας, πλην του κ. Μανώλη Γλέζου και του κ. Ι. Μπανιά, οι οποίοι επιμένουν στη συλλογική εκπροσώπηση. Κάτι σε Ιανό τους κάνει;

Κάποτε τα μηνύματα τα στέλνανε με ταχυδρομικό περιστέρι. Δεν ξέρω αν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να διαμηνύσει τη φιλία της στην Τουρκία. Δήλωσε πάντως σε ετοιμότητα για να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στη γείτονα, η οποία δοκιμάζεται από τις πλημμύρες. Η υπουργός Εξωτερικών απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα για την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών. Στο μήνυμά της η υπουργός Εξωτερικών εκφράζει τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο ανθρώπινος πόνος είναι ασφαλώς αξεπέραστος. Μήπως όμως την ετοιμότητα θα έπρεπε να εκφράσουν φιλανθρωπικές οργανώσεις και όχι το υπουργείο Εξωτερικών; Εκτός αν η κυρία Μπακογιάννη χρησιμοποιούσε ως ταχυδρομικά περιστέρια τα ελικόπτερα της Frontex.

Ενα ωραίο επικοινωνιακό δώρο έκαναν στη Νέα Δημοκρατία δύο βουλευτές του ΠαΣοΚ. Καταγγέλλουν ότι, παρά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, επιτρέπονται προσλήψεις μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Οσοι λοιπόν δεν πρόλαβαν να επωφεληθούν από τα ρουσφέτια της τελευταίας ημέρας, χάρη στον κ. Χ. Καστανίδη και τον κ. Κ. Ρόβλια προλαβαίνουν να κάνουν το κουμάντο τους.

Θα εφαρμοστεί πλήρως ο αντικαπνιστικός νόμος; Οι μαγαζάτορες δηλώνουν απροετοίμαστοι. Την ίδια στιγμή οι έλεγχοι των επιθεωρητών υγείας που είχαν ατονήσει τον Αύγουστο επανέρχονται περνώντας από τις συστάσεις στα πρόστιμα. Στην Αθήνα το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 195 έλεγχοι σε δημόσια νοσοκομεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πρακτορεία Προ-Πο. Καταθέτω υπόψη του επόμενου υπουργού Υγείας το προσωπικό μου επίτευγμα για το κόψιμο του τσιγάρου. Καπνίζω πλέον μόνο το Σάββατο. Θα μπορούσε λοιπόν να εφαρμοστεί κάτι σαν μονά- ζυγά στα μπαρ:

τη μια μέρα ντουμάνι, την άλλη άκαπνοι.

Από τον Τριφυλλαϊκό διοχετεύθηκε κατηγορητήριο για τις ευθύνες του κ. Γ. Σουφλιά σχετικά με το γήπεδο.

Προσάπτουν στον υπουργό ότι φταίει για το έργο που δεν έγινε στον Βοτανικό. Λένε ότι δεν ελέγχει τους συνεργάτες του. Ο πληγωμένος πράσινος απάντησε: «Αγαπώ τον Παναθηναϊκό αλλά πρέπει να τηρείται και ο νόμος. Τα στοιχεία που λείπουν δεν είναι τυπικά αλλά αναγκαία για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Τα απαιτεί η νομοθεσία για την έκδοση των αδειών».

Κύριε διευθυντά

Διάβαζα χθες για τα κατορθώματα της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου. Κοτζάμ βουλευτίνα να βγαίνει στον δρόμο και να κάνει οτοστόπ, σαν να είναι έφηβη τουρίστρια στις Κυκλάδες. Εμαθα λοιπόν ότι η κούρσα είναι one way. Στην επιστροφή μπαίνει στο μετρό και κόβει βόλτες: Φιξ- Ομόνοια, Κεραμεικός- Αμπελόκηποι. Στάσεις εντός της περιφέρειας Α ΄ Αθηνών.

Είναι προφανές ότι οι διαδρομές γίνονται εκ του πονηρού. Η παλαιομοδίτικη επαφή με τους πολίτες είναι ό,τι πιο μοντέρνο υπάρχει σε μια εποχή όπου ο πολιτικός εμφανίζεται μόνο στο γυαλί. Να δείτε που θα βρεθούν μιμητές. Θα πήξει το τρόλεϊ σε πολιτικά πρόσωπα.

Ciao ΠΑΝΔΩΡΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk