Οι επώνυμοι της συμφοράς

Πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή μυστική οργάνωση κατασυκοφάντησης των πολιτικών κομμάτων και αφοπλισμού των συνειδητών πολιτών. Αυτό μόνο εξηγεί ορθολογικά τις πληροφορίες που δημοσιεύονται αυτές τις ημέρες για κάποιες επιλογές απίθανων υποψηφίων από διάφορες κομματικές ηγεσίες και προκαλούν ναυτία σε κάθε σοβαρό άνθρωπο. Οχι ότι είναι κακό να είσαι νυν ή πρώην, έστω και ρετουσαρισμένη, σεξοβόμβα, «τηλεπερσόνα» της δημοσιογραφικής συμφοράς, σύζυγος, ερωμένη ή ερωμένος κάποιας ή κάποιου ή πασίγνωστη μετριότητα αλλά με «πλάτες».

Οι επώνυμοι  της συμφοράς | tovima.gr

Πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή μυστική οργάνωση κατασυκοφάντησης των πολιτικών κομμάτων και αφοπλισμού των συνειδητών πολιτών. Αυτό μόνο εξηγεί ορθολογικά τις πληροφορίες που δημοσιεύονται αυτές τις ημέρες για κάποιες επιλογές απίθανων υποψηφίων από διάφορες κομματικές ηγεσίες και προκαλούν ναυτία σε κάθε σοβαρό άνθρωπο.

Οχι ότι είναι κακό να είσαι νυν ή πρώην, έστω και ρετουσαρισμένη, σεξοβόμβα, «τηλεπερσόνα» της δημοσιογραφικής συμφοράς, σύζυγος, ερωμένη ή ερωμένος κάποιας ή κάποιου ή πασίγνωστη μετριότητα αλλά με «πλάτες». Δεν γενικεύω: υπάρχουν ηθοποιοί, μουσικοί και γενικά «επώνυμοι» με πολιτικές και κοινωνικές περγαμηνές, όπως για παράδειγμα ο Καφετζόπουλος, ο Καζάκος και τόσοι άλλοι- δεν αναφέρομαι σε αυτούς. Αλλά στους κ. και στις κ. «μηδέν» της «Μπαλκανικής Ακαδημίας επωνύμων της συμφοράς».

Είναι τόσο εξωφρενικές οι φήμες για υποψήφιους-ες αυτής της κατηγορίας που κυκλοφορούν στην αγορά, που λες, καλόπιστα, ότι αποκλείεται να προέρχονται από ηγέτες και επιτελεία που θέλουν να κυβερνήσουν τον τόπο και όχι κάποιο σκυλάδικο. Σκέφτεσαι συνεπώς ότι υπάρχουν συκοφάντες που τα κυκλοφορούν όλα αυτά για να χτυπήσουν το ίδιο το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα.

Προσοχή όμως: υπάρχουν αρκετά προηγούμενα που αποδείχνουν ότι τα απίθανα μπορεί να είναι πιθανά. Βέβαια, τα περισσότερα αφορούν την Ευρωβουλή, όπου μερικοί νόμισαν ευφυές και εθνικό να βολέψουν «αστέρια» λίγο πριν από τη δύση τους, περαιωμένα «αισθήματα», κοινωνικές υποχρεώσεις, διεκδικητές αντιπαροχών ακόμα και για πανεπιστημιακές διευκολύνσεις, ενοχλητικούς και συνεπώς αφοπλισμένους, αλλά πάντα επικίνδυνους κομματικούς φίλους. Ονόματα; Ευχαρίστως, αν αλλάξει ο νόμος για τις αγωγές!

Τα αρμόδια όργανα των κομμάτων, που διαβάζουν και ακούνε τα πάντα, θα έπρεπε να ξεκαθαρίζουν αμέσως ότι αποτελούν κακόβουλα ψεύδη τα όσα κυκλοφορούν για την επιλογή του κάθε Κοκού και της κάθε Κικής για να εμπλουτιστούν τα ψηφοδέλτια και με «ήρωες» «στάιλ-λάιφ». Ασε που για άλλους η Βουλή παραμένει και οίκος ευγηρίας… Γιατί δεν το κάνουν αυτό;

Θα είχε επίσης μεγάλη σημασία κάθε φορά που οριστικοποιείται μια τέτοια επιλογή να δίνεται στη δημοσιότητα και το πλήρες βιογραφικό της «περσόνας» και η αιτιολόγηση, κοινωνική, πολιτική και ιδεολογική, της απόφασης. Αυτό μάλιστα θα ήταν χρήσιμο γενικά και θα έπρεπε να ισχύει για όλους. Και όπως το ΠαΣοΚ αποφάσισε να ζητήσει από όλους τους δικούς του υποψήφιους (χωρίς εξαίρεση;) να καταθέσουν «πόθεν έσχες», πραγματικό, ας το ελπίσουμε, καλό θα ήταν να δημοσιευόταν στο Διαδίκτυο. Είναι θαυμάσια, επίσης, η πρόθεση του ΠαΣοΚ να επιβάλει κανόνες δεοντολογίας για την προεκλογική περίοδο, κυρίως αν μια αυστηρή δεοντολογία ισχύσει και μετεκλογικά για όλους τους διορισμούς. Και ασφαλώς, διακομματικά…

somerit@otenet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk