BHMAτοδότηs

Oι κορυφαίες πολιτικές ατάκες της χρονιάς ανήκουν στους κκ. Ευ. Μεϊμαράκη και Ελ. Ζαγορίτη, ειπώθηκαν χθες μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής και θα μπορούσαν να αποτελέσουν την εισαγωγή σε θρίλερ. «Ηταν και ο Ζαγορίτης στην Κυβερνητική;» , ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον κ. Μεϊμαράκη μόλις τελείωσε η συνεδρίαση. «Δεν τον είδα» απάντησε ο υπουργός Αμυνας. Λίγο αργότερα βγαίνει ο κ. Ζαγορίτης. «Ρωτήσαμε τον κ. Μεϊμαράκη αν ήσουν μέσα και μας απάντησε ότι δεν σε είδε» , είπαν αθώα οι δημοσιογράφοι στον Γραμματέα της ΝΔ.

Oι κορυφαίες πολιτικές ατάκες της χρονιάς ανήκουν στους κκ. Ευ. Μεϊμαράκη και Ελ. Ζαγορίτη, ειπώθηκαν χθες μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής και θα μπορούσαν να αποτελέσουν την εισαγωγή σε θρίλερ. «Ηταν και ο Ζαγορίτης στην Κυβερνητική;» , ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον κ. Μεϊμαράκη μόλις τελείωσε η συνεδρίαση. «Δεν τον είδα» απάντησε ο υπουργός Αμυνας. Λίγο αργότερα βγαίνει ο κ. Ζαγορίτης. «Ρωτήσαμε τον κ. Μεϊμαράκη αν ήσουν μέσα και μας απάντησε ότι δεν σε είδε» , είπαν αθώα οι δημοσιογράφοι στον Γραμματέα της ΝΔ. «Ηταν ο Μεϊμαράκης μέσα;» , ρώτησε εξίσου αθώα ο κ. Ζαγορίτης. Επεσε πολύ γέλιο, αλλά ο Γραμματέας έσπευσε να εξηγήσει ότι δεν είδε τον κ. Μεϊμαράκη, αφού «όλοι κοιτούσαμε μπροστά». Κάπως έτσι βέβαια, επιμένουν κάποιοι, θα αρχίσει το μετεκλογικό θρίλερ στη Νέα Δημοκρατία: με τους κκ. Μεϊμαράκη και Ζαγορίτη να εισβάλλουν ταυτοχρόνως στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης χωρίς να βλέπει ο ένας τον άλλον, γιατί και οι δύο θα «κοιτάζουν μπροστά» .

***
Σοκ διαπέρασε τις λαϊκές αγορές της Β΄ Αθηνών, όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι η κυρία Κατερίνα Παπακώστα συζητεί με τον ΛΑΟΣ. Είμαστε τόσο άσχημα λοιπόν, διερωτήθηκαν οι λαϊκές αγωνίστριες της ΝΔ. Δεν πρόκειται όμως για τη βουλευτή της Β΄ Αθηνών και γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ κυρία Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου , αλλά για την πολιτευτή στον Νομό Τρικάλων κυρία Κατερίνα Παπακώστα . Πράγματι λοιπόν κάποια Κατερίνα Παπακώστα συζητεί με τον ΛΑΟΣ, αλλά δεν πρόκειται για τη «σούπερ Κατερίνα», η οποία, όπως με βεβαιώνουν οι φίλες της συζητάει μόνο με τον Λαό της ΝΔ.

***
Η δεύτερη περίοδος της νέας διακυβέρνησης τελειώνει ερωτικά, όπως ακριβώς άρχισε, με τις περιπέτειες της κυρίας Εύης Τσέκου, ερωμένης του κ. Χρ. Ζαχόπουλου. Δεν πρόκειται για κάποιο νέο DVD που θα συνέβαλλε στην ανάδειξη των διλημμάτων της 4ης Οκτωβρίου, αλλά για το βιβλίο της κυρίας Τσέκου με τίτλο «Οταν η Δανάη ονειρεύτηκε τις καλεσμένες της», το οποίο κυκλοφορεί στις 14 Σεπτεμβρίου (Εκδόσεις Κέδρος). Αντιγράφω από το ανεπανάληπτο δελτίο Τύπου: «Μια νέα καλλιεργημένη γυναίκα, η Δανάη, ζει έναν έρωτα σημαδεμένο από τις ανεξήγητες σιωπές και τις βασανιστικές απουσίες του αγαπημένου της » (σ.σ.: μπορεί στο DVD, κορυφαίο αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης για τον κινηματογράφο, ο αγαπημένος να μιλούσε αδιάκοπα, αλλά στο βιβλίο εμφανίζεται σεμνός και συγκρατημένος). Συνεχίζω από το δελτίο Τύπου: «Αντιμέτωπη με το πιο κρίσιμο δίλημμα αυτής της επεισοδιακής σχέσης, προσκαλεί στο όνειρό της μια λαμπερή γυναικοπαρέα από χαρισματικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα» .

Σ ε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς από τη συγγραφέα η «λαμπερή γυναικοπαρέα με τις χαρισματικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα» δεν περιλαμβάνει την Ελένη Μενεγάκη, τη Χριστίνα Λαμπίρη και την Τατιάνα Στεφανίδου, αλλά επικεντρώνεται στη ΜέριλινΜονρόε, τη Μαρία Κάλλας και στην Κοκό Σανέλ (μεταξύ άλλων) με το σκεπτικό ότι αυτές είχαν ταλαιπωρηθεί ανελέητα από τους άνδρες τους. Συμπεραίνω ότι η γυναικοπαρέα φαντασμάτων του πολιτισμού έφτασε σαν αστραπή στην Αθήνα για να μάθει όλες τις λεπτομέρειες ενός έρωτα με έναν κολοσσό του πολιτισμού που σφράγισε το υπουργείο Πολιτισμού στο λίκνο του δυτικού πολιτισμού. Συγχαρητήρια πάντως στην κυρία Τσέκου, η οποία παρά το γεγονός ότι πέρασε τη γνωστή περιπέτεια και- να μην ξεχνάμε- προφυλακίστηκε, κατόρθωσε να σταθεί όρθια και να γράψει και βιβλίο. Προτείνω στους υπουργούς να διαβάσουν το βιβλίο με τις περιπέτειες της Δανάης- ίσως είναι το μόνο που θα μείνει από τη… «νέα διακυβέρνηση».

Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk