Σύντομα διεθνή

* Vivendi: Κοντά σε συμφωνία εξαγοράς της GVΤ (βραζιλιάνικη επιχείρηση τηλεπικοινωνιών) βρίσκεται ο μεγάλος γαλλικός όμιλος του κλάδου επικοινωνιών και ψυχαγωγίας. Η Vivendi προέβη σε μια προσφορά ύψους 2 δισ. ευρώ, η οποία αν γίνει αποδεκτή θα προσφέρει στον γαλλικό όμιλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Λατινικής Αμερικής. Η Vivendi δήλωσε ότι έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των δύο μεγαλύτερων μετόχων της GVΤ για την εξαγορά, ενώ σκοπεύει να καταθέσει προσφορά για το 100% του βραζιλιάνικου φορέα.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Vivendi: Κοντά σε συμφωνία εξαγοράς της GVΤ (βραζιλιάνικη επιχείρηση τηλεπικοινωνιών) βρίσκεται ο μεγάλος γαλλικός όμιλος του κλάδου επικοινωνιών και ψυχαγωγίας. Η Vivendi προέβη σε μια προσφορά ύψους 2 δισ. ευρώ, η οποία αν γίνει αποδεκτή θα προσφέρει στον γαλλικό όμιλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Λατινικής Αμερικής. Η Vivendi δήλωσε ότι έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των δύο μεγαλύτερων μετόχων της GVΤ για την εξαγορά, ενώ σκοπεύει να καταθέσει προσφορά για το 100% του βραζιλιάνικου φορέα. Η τιμή της προσφοράς είναι με premium 15% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο τιμής της μετοχής της βραζιλιάνικης επιχείρησης.

* First Solar Ιnc: Συμφωνία με την Κίνα για την κατασκευή ενός θεαματικού έργου εναλλακτικής ενέργειας, ενός πάρκου ηλιακής ενέργειας παραγωγής 2 γιγαβάτ, που ενδεχομένως να αποδειχθεί το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο, ανακοίνωσε χθες ο μεγάλος αμερικανικός όμιλος του τομέα ενέργειας. Το έργο, που θα κατασκευαστεί στην πόλη Ορντος, στην επαρχία της Εσωτερικής Μογγολίας, δεν θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως πριν από το 2019, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της First Solar, με έδρα την Αριζόνα. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της First Solar στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, το πάρκο θα καλύπτει 65 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, θα είναι δηλαδή λίγο μεγαλύτερο από την περιοχή του Μανχάταν. Μετά την ανακοίνωση της συγκεκριμένης συμφωνίας, η τιμή της μετοχής της First Solar αντέδρασε με άνοδο άνω του 10%.

* ΒlackRock: Νέα ώθηση για την άνοδο της τιμής της μετοχής του επενδυτικού και συμβουλευτικού οίκου στις διεθνείς αγορές αναμένεται να δώσουν τα εταιρικά κέρδη, όπως εκτιμά ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής του επενδυτικού τομέα κ. Μπομπ Ντολ. Παράλληλα, όπως ανέφερε χθες ο ίδιος σε δήλωσή του, θεωρεί ότι οι μετοχές της ΒlackRock κινούνται αυτή την περίοδο σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ επισημαίνει πως οι επενδυτές θα πρέπει να είναι έτοιμοι για βραχυχρόνιες διαρθρώσεις.

* China Νational Ρetroleum Corp: Δάνειο ύψους 30 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε χθες ότι έλαβε από κρατική τράπεζα της Κίνας η μεγαλύτερη κινεζική επιχείρηση παραγωγής και προσφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οπως πρόσθεσε η διοίκηση της China Νational Ρetroleum Corp., με τα κεφάλαια αυτά πρόκειται να στηρίξει την επιχείρηση επέκτασης και αγοράς ενεργητικών στοιχείων στο εξωτερικό. Η CΝΡC, μητρική της ΡetroChina, δήλωσε ότι η China Development Βank δέχτηκε να χορηγήσει πενταετές δάνειο με χαμηλό επιτόκιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk