Συνεργασία Ελλάδας – Ιταλίας

Εκδήλωση για την 1η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας «Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013» πραγματοποιήθηκε χθες στην Κέρκυρα. Η πρόσκληση αφορούσε τις τρεις προτεραιότητες του προγράμματος, δηλαδή την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας, τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε βιώσιμα δίκτυα και υπηρεσίες και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής- προστασία του περιβάλλοντος και ανάπτυξη της κοινωνικής και πολιτιστικής συνοχής. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρώτης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ανέρχεται σε 48 εκατ.

Συνεργασία Ελλάδας – Ιταλίας | tovima.gr

Εκδήλωση για την 1η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας «Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013» πραγματοποιήθηκε χθες στην Κέρκυρα. Η πρόσκληση αφορούσε τις τρεις προτεραιότητες του προγράμματος, δηλαδή την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας, τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε βιώσιμα δίκτυα και υπηρεσίες και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής- προστασία του περιβάλλοντος και ανάπτυξη της κοινωνικής και πολιτιστικής συνοχής. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρώτης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ανέρχεται σε 48 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 36 εκατ. ευρώ (75%) προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και τα υπόλοιπα (25%) από εθνικούς πόρους. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 30 Οκτωβρίου.

Επιλέξιμες περιοχές για την Ελλάδα είναι οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας και για την Ιταλία οι επαρχίες Μπάρι, Μπρίντιζι και Λέτσε της περιφέρειας Απουλίας και οι νομοί Ηλείας και Αρτας και οι επαρχίες Ταράντο και Φότζια συμμετέχουν ως όμορες περιοχές.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk