Σφραγίζεται η συμφωνία ΗΟL – Vodafone

Στις 30 Σεπτεμβρίου η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της hellas online θα κληθεί να εγκρίνει και τυπικά τη σύσφιγξη των σχέσεών της με τη Vodafone, δηλαδή τη σύμβασηπλαίσιο με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, καθώς και την έγκριση της εισφοράς και απορρόφησης του κλάδου της Vodafone που αφορά το δίκτυο σταθερών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την παροχή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών υπηρεσιών (DSL). Μετά και την τυπική έγκριση οι δύο εταιρείες είναι έτοιμες να προχωρήσουν άμεσα στη στρατηγική συνεργασία.

Σφραγίζεται η συμφωνία ΗΟL – Vodafone | tovima.gr

Στις 30 Σεπτεμβρίου η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της hellas online θα κληθεί να εγκρίνει και τυπικά τη σύσφιγξη των σχέσεών της με τη Vodafone, δηλαδή τη σύμβασηπλαίσιο με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, καθώς και την έγκριση της εισφοράς και απορρόφησης του κλάδου της Vodafone που αφορά το δίκτυο σταθερών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την παροχή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών υπηρεσιών (DSL).

Μετά και την τυπική έγκριση οι δύο εταιρείες είναι έτοιμες να προχωρήσουν άμεσα στη στρατηγική συνεργασία. Η συμφωνία μεταξύ των δύο τηλεπικοινωνιακών εταιρειών που αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικούς τομείς της συγκεκριμένης αγοράς, δηλαδή την κινητή τηλεφωνία και τα κινητά ευρυζωνικών υπηρεσιών πρόσβασης, καθώς και τη σταθερή τηλεφωνία και ευρυζωνικές υπηρεσίες, δημιουργεί, στην ουσία, ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα το οποίο θα μπορεί αυτόνομα να ανταγωνιστεί τον ΟΤΕ και τον όμιλο Wind που προσφέρουν ήδη παρόμοιες συνδυασμένες υπηρεσίες.

Η Vodafone Ελλάδας θα συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση της ΗΟL με την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής 18,5% επί του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας με αντάλλαγμα την εισφορά του υφισταμένου κλάδου σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών (DSL) υπηρεσιών της Vodafone. Η Vodafone και η ΗΟL θα προσφέρουν στην ελληνική αγορά αποκλειστικά και από κοινού προϊόντα και υπηρεσίες κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών δικτύων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk