Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ

Μετά τον βουλευτή των δύο ημερών κ. Δ. Κρανιά, έχουμε και τον διευθύνοντα σύμβουλο των τεσσάρων μηνών. Πρόκειται για τον κ. Στ.Μαύρο (σκίτσο), ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, προκειμένου να μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής στον Νομό Κυκλάδων με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές. Αποχωρώντας, ο κ. Μαύρος ευχαρίστησε τους εργαζομένους στα ΕΛΤΑ για τη συνεργασία τους και τόνισε τις προκλήσεις των ΕΛΤΑ εν όψει της απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς.

Πέρασμα
Μετά τον βουλευτή των δύο ημερών κ. Δ. Κρανιά, έχουμε και τον διευθύνοντα σύμβουλο των τεσσάρων μηνών. Πρόκειται για τον κ. Στ.Μαύρο (σκίτσο), ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, προκειμένου να μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής στον Νομό Κυκλάδων με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές.

* * *
Αποχωρώντας, ο κ. Μαύρος ευχαρίστησε τους εργαζομένους στα ΕΛΤΑ για τη συνεργασία τους και τόνισε τις προκλήσεις των ΕΛΤΑ εν όψει της απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς. Δεν αναφέρθηκε, όμως, στις επιπτώσεις που έχει στον οργανισμό το σύντομο πέρασμά του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Διότι σε κάθε επιχείρηση η συχνή αλλαγή ηγεσίας μόνο καλό δεν κάνει.

Κέρβερος
Μια από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι η συγκράτηση και σε ορισμένες περιπτώσεις η μείωση των τιμών στην οποία έχουν προχωρήσει- κατ΄ ανάγκην, φυσικά- πάρα πολλές επιχειρήσεις. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος, όμως, προσπα θώντας να πιστωθεί αυτή την εξέλιξη επιμένει ότι αυτά συμβαίνουν επειδή ως κέρβερος ελέγχει την αγορά από την πλατεία Κάνιγγος.

* * *
Χθες λοιπόν, μετά την προ ημερών ανακοίνωση του πληθωρισμού από την ΕΣΥΕ, έδωσε στη δημοσιότητα, όπως κάθε μήνα, την εξέλιξη των τιμών 160 καταναλωτικών προϊόντων, κομπορρημονώντας πως η ανεπαίσθητη αύξηση του «δείκτη» τους οφείλεται «σε ενέργειες ημών». Υπομονή! Εκλογές είναι, θα περάσουν!

Ανω κάτω έγινε η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα, ενώ υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι να οδηγηθεί σε αδιέξοδο η τοπική ακτοπλοΐα μετά την απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να κάνει αποδεκτή την εισήγηση των Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας για τον προγραμματισμό των δρομολογίων της νέας περιόδου.

* * *
Χαμένοι…
Και τούτο διότι η εισήγηση δεν λαμβάνει υπόψη της τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την τοπική κοινοπραξία, στην οποία εκπροσωπούνται τα εννέα από τα δέκα πλοία που εξυπηρετούν την παραπάνω γραμμή. * * *
Η κοινοπραξία με επείγουσα επιστολή της ενημερώνει τον νομάρχη Κέρκυρας κ. Στ. Πουλημένο για το πρόβλημα που πρόκειται λίαν συντόμως να δημιουργηθεί, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απορία της πώς είναι δυνατόν τα Λιμεναρχεία Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας να αποφασίσουν μόνα τους για το πρόγραμμα των δρομολογίων, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τις προτάσεις που αφορούν εννέα πλοία.

…και κερδισμένοι
Σύμφωνα με την κοινοπραξία, τα δρομολόγια αυτά, πέραν του ότι αποφασίστηκαν ερήμην εκείνων τους οποίους καλούνται να εξυπηρετήσουν, θα προκαλέσουν λίαν συντόμως τις έντονες αντιδράσεις των ναυτικών οι οποίοι απασχολούνται στα πλοία αυτά, κάτι που συνέβη άλλωστε και εν μέσω της θερινής περιόδου, διότι δεν λαμβάνουν υπόψη τους τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στη γραμμή με την αποπεράτωση της Εγνατίας οδού.

* * *
Ας σημειωθεί ότι από τις αποφάσεις των δύο Λιμεναρχείων διεσώθη μόνο το πλοίο που δεν μετέχει στην κοινοπραξία. Προφανώς τα Λιμεναρχεία Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας εκτιμούν ότι με ένα πλοίο έχει καλυφθεί η γραμμή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk