Ομόλογο 500 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς

Στην άντληση 500 εκατ. ευρώ προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς με τη νέα έκδοση ομολόγου κυρίου χρέους τριετούς διάρκειας, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΤΝ (Εuro Μedium Τerm Νote) για την εξασφάλιση μεσομακροπρόθεσμων κεφαλαίων. Εκδότης του ομολόγου είναι η Ρiraeus Group Finance, θυγατρική της τράπεζας. Η διεθνής επενδυτική κοινότητα υποδέχθηκε την έκδοση με εξαιρετικό ενδιαφέρον, με το βιβλίο προσφορών να φτάνει τα 730 εκατ. ευρώ μέσα σε λίγες ώρες (υπερκάλυψη 1,5 φορά). Συμμετείχαν …

Ομόλογο 500 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς | tovima.gr

Στην άντληση 500 εκατ. ευρώ προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς με τη νέα έκδοση ομολόγου κυρίου χρέους τριετούς διάρκειας, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΤΝ (Εuro Μedium Τerm Νote) για την εξασφάλιση μεσομακροπρόθεσμων κεφαλαίων. Εκδότης του ομολόγου είναι η Ρiraeus Group Finance, θυγατρική της τράπεζας.

Η διεθνής επενδυτική κοινότητα υποδέχθηκε την έκδοση με εξαιρετικό ενδιαφέρον, με το βιβλίο προσφορών να φτάνει τα 730 εκατ. ευρώ μέσα σε λίγες ώρες (υπερκάλυψη 1,5 φορά). Συμμετείχαν συνολικά 85 επενδυτές από 20 χώρες, με το 65%, περίπου, του ποσού να διατίθεται τελικά σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η έκδοση αυτή ενισχύει περαιτέρω την καμπύλη ομολόγων αναφοράς της Τράπεζας Πειραιώς και ισχυροποιεί την παρουσία της ως εκδότη στις διεθνείς αγορές. Το νέο τριετές ομόλογο είναι σταθερού επιτοκίου με τοκομερίδιο ίσο με 4,00% και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι Βarclays, Citigroup, Νatixis και UΒS.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk