«Κάθεται» κι άλλο η οικονομία

Επιδεινώνεται η κατάσταση της οικονομίας καθώς παράλληλα με την οικοδομή που βρίσκεται σε κρίση διαρκείας υποχωρούν η βιομηχανική παραγωγή και οι εξαγωγές. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τον Ιούλιο καταγράφηκε μείωση 9% στην παραγωγή μεταποιητικών βιομηχανιών, όπως και στη βιομηχανία τροφίμων, ενώ συνολικά η βιομηχανική παραγωγή, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου ενέργειας, σημείωσε κάμψη 9,2%. Η μεγαλύτερη κάμψη καταγράφηκε στην παραγωγή των ηλεκτρονικών…

«Κάθεται» κι άλλο η οικονομία | tovima.gr

Επιδεινώνεται η κατάσταση της οικονομίας καθώς παράλληλα με την οικοδομή που βρίσκεται σε κρίση διαρκείας υποχωρούν η βιομηχανική παραγωγή και οι εξαγωγές. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τον Ιούλιο καταγράφηκε μείωση 9% στην παραγωγή μεταποιητικών βιομηχανιών, όπως και στη βιομηχανία τροφίμων, ενώ συνολικά η βιομηχανική παραγωγή, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου ενέργειας, σημείωσε κάμψη 9,2%.

Η μεγαλύτερη κάμψη καταγράφηκε στην παραγωγή των ηλεκτρονικών υπολογιστών (κατά 51,6%) και των μηχανημάτων (κατά 30,1%). Σημαντική μείωση (20,5%) καταγράφηκε στις εξαγωγές, που βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία τους τελευταίους 12 μήνες.

Με αυτά τα δεδομένα και την κάμψη των εσόδων από τον τουρισμό κατά 16%-18% προεξοφλείται ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους η οικονομία θα συρρικνωθεί σε ποσοστό αισθητά υψηλότερο από ό,τι το δεύτερο τρίμηνο, κατά το οποίο το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,2%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk