Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑ

Την τέταρτη διαδοχικά ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών που συνέχισε να κερδίζει έδαφος μειώνοντας αισθητά πλέον την απόσταση από τα υψηλά του Αυγούστου. Αξιοποιώντας το ευνοϊκό κλίμα στις διεθνείς αγορές και τη σταθεροποίηση της ανοδικής τάσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τέταρτη στη σειρά ημέρα επίσης, ο γενικός δείκτης κινήθηκε σταθερά υψηλότερα των 2.500 μονάδων σε όλη τη συνεδρίαση. Αναλυτικά ο γενικός δείκτης υποχώρησε οριακά στο άνοιγμα ως το χαμηλό των 2.

Την τέταρτη διαδοχικά ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών που συνέχισε να κερδίζει έδαφος μειώνοντας αισθητά πλέον την απόσταση από τα υψηλά του Αυγούστου. Αξιοποιώντας το ευνοϊκό κλίμα στις διεθνείς αγορές και τη σταθεροποίηση της ανοδικής τάσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τέταρτη στη σειρά ημέρα επίσης, ο γενικός δείκτης κινήθηκε σταθερά υψηλότερα των 2.500 μονάδων σε όλη τη συνεδρίαση.

Αναλυτικά ο γενικός δείκτης υποχώρησε οριακά στο άνοιγμα ως το χαμηλό των 2.503 μονάδων, αλλά επανήλθε σχεδόν αμέσως σε θετική τροχιά, για να ακολουθήσει έντονα ανοδική πορεία που τον ώθησε ως το υψηλό των 2.543 μονάδων. Στη συνέχεια ο γενικός δείκτης σταθεροποιήθηκε γύρω από την περιοχή των 2.535 μονάδων και συγκρατώντας τη διακύμανσή του σε ιδιαίτερα στενό εύρος έκλεισε τελικά στις 2.534,57 μονάδες με κέρδη 0,91%, προσεγγίζοντας το πρόσφατο υψηλό σε κλείσιμο των 2.545 μονάδων.

Οι τράπεζες βελτίωσαν αισθητά την εικόνα τους σε σχέση με προχθές και ο σχετικός δείκτης επανήλθε σε θετική τροχιά κλείνοντας κατά 0,77% υψηλότερα, ενώ σε ποσοστό 0,85% ενισχύθηκε ο δείκτης FΤSΕ20.

Μολονότι ο δείκτης FΤSΕ40 έχασε σχεδόν το σύνολο των κερδών του το τελευταίο ημίωρο, ανέκαμψε αμέσως και έκλεισε με άνοδο 0,86%, ενώ σε ποσοστό 0,50% ενισχύθηκε στο κλείσιμο ο δείκτης FΤSΕ80. Σχεδόν στο ίδιο μέγεθος με προχθές διαμορφώθηκε ο συνολικός τζίρος της αγοράς, στα 197,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 25,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα. Αναλογικά μοιρασμένη η τελική εικόνα της αγοράς, που διαμορφώθηκε με 111 ανοδικές, 100 καθοδικές και 110 αμετάβλητες μετοχές.

Μετοχές
* Εθνική Τράπεζα: Αν και συνεχίστηκαν οι έντονες διακυμάνσεις, αυτή τη φορά η μετοχή παρέμεινε σε σταθερά θετικό έδαφος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Αφού κινήθηκε μεταξύ του υψηλού των 22,99 ευρώ και του παροδικά χαμηλού των 22,55 ευρώ, η μετοχή ανέκαμψε κατά το τελευταίο ημίωρο και έκλεισε στο τοπικό υψηλό των 22,85 με άνοδο 1,02%.

* ΟΠΑΠ: Για δεύτερη στη σειρά συνεδρίαση ο τίτλος βρέθηκε στην πρώτη θέση σε αξία συναλλαγών ξεπερνώντας την Εθνική Τράπεζα. Αφού ωθήθηκε στο υψηλό της ημέρας των 18,34 ευρώ μόλις συμπληρώθηκε το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης, ο τίτλος άρχισε να χάνει έδαφος μετά το μεσημέρι. Και ενώ οι τελευταίες πράξεις έγιναν με αρνητικό πρόσημο, στις δημοπρασίες ανέκαμψε και έκλεισε κατά 0,78% υψηλότερα, στα 18 ευρώ.

* Αlpha Βank: Αδύναμη να επωφεληθεί από το θετικό κλίμα της αγοράς για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, η μετοχή κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος και έκλεισε με απώλειες 0,76% στα 11,80 ευρώ, περιοχή γύρω από την οποία πραγματοποίησε το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών της. * Ελλάκτωρ: Με σημαντικό μέρος του τζίρου να καλύπτεται από πακέτα που έγιναν νωρίς στην τιμή των 5,68 ευρώ, η μετοχή αντέδρασε έντονα ανοδικά και υπερκάλυψε τις προχθεσινές απώλειές της (-2,57%) επανακτώντας τα 5,90 ευρώ με υπεραπόδοση 3,87%, την υψηλότερη μεταξύ των blue chips του FΤSΕ20.

* Coca- Cola: Νεότερο υψηλό 11 μηνών επανέκτησε η μετοχή καθώς ωθήθηκε στα 16,80 ευρώ προτού κλείσει στα 16,75 ευρώ με άνοδο 2,13% που ανεβάζει την απόδοσή της στο τριήμερο σε ποσοστό 7,37%.

* Εurobank: Παρά την ανοδική απόπειρα η μετοχή πέρασε σε αρνητικό πρόσημο στο τέλος και με τις πιέσεις να εντείνονται στις δημοπρασίες έκλεισε κατά 0,60% χαμηλότερα, στα 9,94 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk