Αντιδρά η Stanleybet για τα τυχερά παιχνίδια

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου βάσει της οποίας θεωρείται συμβατή με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς περί ελευθερίας παροχής υπηρεσιών η απαγόρευση που επιβάλλει η πορτογαλική νομοθεσία για τα τυχερά παιχνίδια αναφέρεται στο Διαδίκτυο και σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό, υποστηρίζει η Stanleybet και δεν δικαιολογεί τη διατήρηση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ. Η απόφαση αυτή δεν αφορά, όπως υποστηρίζει, τη Stanleybet, η οποία σε αντίθεση με εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος διατηρεί αποκλειστικά φυσική παρουσία σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται και διαθέτει μόνο επώνυμα σημεία πώλησης, ενώ οι πελάτες της δεν στοιχηματίζουν μέσω Διαδικτύου.

Αντιδρά η Stanleybet για τα τυχερά παιχνίδια | tovima.gr

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου βάσει της οποίας θεωρείται συμβατή με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς περί ελευθερίας παροχής υπηρεσιών η απαγόρευση που επιβάλλει η πορτογαλική νομοθεσία για τα τυχερά παιχνίδια αναφέρεται στο Διαδίκτυο και σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό, υποστηρίζει η Stanleybet και δεν δικαιολογεί τη διατήρηση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ.

Η απόφαση αυτή δεν αφορά, όπως υποστηρίζει, τη Stanleybet, η οποία σε αντίθεση με εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος διατηρεί αποκλειστικά φυσική παρουσία σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται και διαθέτει μόνο επώνυμα σημεία πώλησης, ενώ οι πελάτες της δεν στοιχηματίζουν μέσω Διαδικτύου. Η απόφαση δεν αλλάζει, υποστηρίζει, τα δεδομένα στην ελληνική αγορά, καθώς αναφέρεται στον υπό προϋποθέσεις μονοπωλιακό περιορισμό της αγοράς του Ιnternet.

Ο Κ. Μαραγκάκης, υπεύθυνος επικοινωνίας της Stanleybet, δήλωσε σχετικά: «Η διαφοροποίηση μεταξύ διαδικτυακού και μη στοιχήματος καθιστά ακόμη πιο πρόδηλη την ασυνέπεια και την αντίφαση της στάσης των εθνικών δημοσίων αρχών:Γιατί ως σήμερα το ελληνικό κράτος ως προστάτης της ΟΠΑΠ ΑΕκλείνει τα μάτια στο διαδικτυακό στοίχημα και στρέφεται μόνο κατά της Stanleybet; Το σκεπτικό της απόφασης, συνδυαζόμενο με τα ευρήματα και τις αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθιστά βέβαιη την καταδίκη του ελληνικού συστήματος απαγορεύσεων:δεν υπάρχει καμία συνέπεια και καμία συστηματική λογική περιορισμού του στοιχήματος και της εγκληματικότητας. Εν κατακλείδι, αν η ελληνική πολιτεία θέλει να αποκομίσει τα σωστά συμπεράσματα από τη νέα απόφαση, οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ανάπτυξη ανταγωνιστικών δικτύων σημείων πώλησης για τη σύναψη στοιχημάτων από σοβαρές εταιρείες που επιθυμούν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, όπως η Stanleybet, στη βάση των ίδιων προδιαγραφών με τα καταστήματα του ΟΠΑΠ». Υποστηρικτική για τα εθνικά μονοπώλια
Υπέρ των συμφερόντων των εθνικών μονοπωλίων τζόγου και υπέρ του ΟΠΑΠ εκτιμούν αναλυτές της αγοράς ότι είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Για την Εθνική- Ρ&Κ η εξέλιξη αυτή θεωρείται υποστηρικτική για τα εγχώρια μονοπώλια, ενώ αποδεικνύει ότι οι αλλαγές στον ευρωπαϊκό κλάδο τζόγου θα απαιτήσουν σημαντικό χρονικό διάστημα και οι χώρες-μέλη το πιθανότερο είναι να συνεχίσουν να ακολουθούν ιδιότυπο ρυθμιστικό μοντέλο. Παρόμοια άποψη διετύπωσε και η Μarfin Αnalysis, η οποία εκτιμά ότι ενισχύονται τα μονοπωλιακά δικαιώματα του οργανισμού, ενώ η ΗSΒC αναμένει ότι η εξέλιξη μπορεί να θεωρηθεί σημαντικό σημείο στον πόλεμο ανάμεσα στα εθνικά μονοπώλια τζόγου και στις διαδικτυακές εταιρείες στοιχημάτων.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk