Τουλάχιστον οι μισοί Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν κατά την περυσινή ισραηλινή εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας ήσαν άμαχοι

ισραηλινή στρατιωτική εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας πέρυσι το χειμώνα στοίχισε τη ζωή σε 1.400 Παλαιστίνιους.

Τουλάχιστον οι μισοί Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν κατά την περυσινή ισραηλινή εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας ήσαν άμαχοι | tovima.gr

Η ισραηλινή στρατιωτική εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας πέρυσι το χειμώνα στοίχισε τη ζωή σε 1.400 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισοί δεν είχαν εμπλακεί στις εχθροπραξίες, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση του Ισραήλ B’Tselem, η οποία δημοσιοποίησε σήμερα έναν αναθεωρημένο απολογισμό της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με την B’Tselem, η οποία πραγματοποίησε ανεξάρτητες έρευνες, στη διάρκεια των τριών εβδομάδων της εισβολής σκοτώθηκαν 1.378 Παλαιστίνιοι. Μεταξύ αυτών, όπως βεβαιώνει, 773 δεν πήραν μέρος στις εχθροπραξίες, συμπεριλαμβανομένων 320 ανηλίκων και 111 γυναικών.

Η ισραηλινή ΜΚΟ διευκρινίζει ότι μεταξύ των θυμάτων, 330 πήραν μέρος στις εχθροπραξίες και 248 ήσαν πράκτορες της παλαιστινιακής αστυνομίας, που στην πλειονότητά τους σκοτώθηκαν στους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά την πρώτη ημέρα της εισβολής.

Η B’Tselem, η μεγαλύτερη ισραηλινή οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα παλιστινιακά εδάφη, προσθέτει ότι δεν κατέστη δυνατό να εξακριβώσει την αιτία θανάτου 36 ατόμων.

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός απέρριψε τα δεδομένα αυτά υποστηρίζοντας ότι βασίστηκαν σε «λανθασμένες στατιστικές» προερχόμενες από οργανώσεις που προσπαθούν να διογκώσουν τους αριθμούς και την αναλογία των αμάχων μεταξύ των θυμάτων.

Ο ισραλινός στρατός επιμένει ότι στη διάρκεια της εισβολής σκοτώθηκαν 1.166 Παλαιστίνιοι, 709 εκ των οποίων ήσαν μέλη της ισλαμιστικής Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας και διαφόρων άλλων ενόπλων οργανώσεων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή από τους 295 Παλαιστινίους που δεν ενεπλάκησαν σε μάχες και έχασαν τη ζωή τους, 89 ήσαν ηλικίας κάτω των 16 ετών και 49 γυναίκες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk