ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Μια φορά (ακόμη) στα χίλια χρόνια

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ Τι κάνει τη σημερινή ημέρα, την 9.9.2009, τόσο ξεχωριστή ώστε επιχειρήσεις και ιστοσελίδες να την προτιμούν για την οργάνωση εκδηλώσεων, σαν να ήταν γιορτή; Είναι η τελευταία ημερομηνία με μονά ψηφία για αυτή τη χιλιετία- και αυτό έχει συνεπάρει πολλούς λάτρεις των αριθμών. Από του χρόνου μεταφερόμαστε σε διψήφια νούμερα (10.10.10), ενώ η 9η Σεπτεμβρίου 3009 απέχει πάρα πολύ: χίλια ολόκληρα χρόνια! Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Τwitter διοργανώνει για την περίσταση το μεγαλύτερο διαδικτυακό απογευματινό πάρτι όλων των εποχών.

Μια φορά (ακόμη) στα χίλια χρόνια | tovima.gr

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ Τι κάνει τη σημερινή ημέρα, την 9.9.2009, τόσο ξεχωριστή ώστε επιχειρήσεις και ιστοσελίδες να την προτιμούν για την οργάνωση εκδηλώσεων, σαν να ήταν γιορτή; Είναι η τελευταία ημερομηνία με μονά ψηφία για αυτή τη χιλιετία- και αυτό έχει συνεπάρει πολλούς λάτρεις των αριθμών. Από του χρόνου μεταφερόμαστε σε διψήφια νούμερα (10.10.10), ενώ η 9η Σεπτεμβρίου 3009 απέχει πάρα πολύ: χίλια ολόκληρα χρόνια!

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Τwitter διοργανώνει για την περίσταση το μεγαλύτερο διαδικτυακό απογευματινό πάρτι όλων των εποχών. Είναι ενδεικτικό ότι η αμερικανική εταιρεία Αpple επέλεξε τη συγκεκριμένη ημερομηνία για την παρουσίαση των νέων «καινοτόμων χαρακτηριστικών» του i-pod. Αν και η εταιρεία προτιμά παραδοσιακά τις Τρίτες του Σεπτέμβρη για ανάλογες εκδηλώσεις, εφέτος επέλεξε τη σημερινή ημέρα, Τετάρτη, η οποία φέρει τη «μαγική» ημερομηνία.

Σε μια πιο «αποκρυφιστική» προσέγγιση σήμερα κυκλοφορεί και το Diablo 3, ένα παιχνίδι για τον υπολογιστή, η ιστορία του οποίου βασίζεται στην «αιώνια διαμάχη» αγγέλων και διαβόλων. Η προηγούμενη έκδοση είχε κυκλοφορήσει το 2000, ενώ η 9.9.2009 επιλέχθηκε διότι, όπως εξήγησαν οι αρμόδιοι, αν διαβαστεί ανάποδα, παραπέμπει στον αριθμό του Σατανά (666)!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk