Το φιλί… υπό διωγμόν

ΠΑΡΙΣΙ. Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία, με το φιλί να βρίσκεται «υπό διωγμόν», προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της νέας γρίπης στον πληθυσμό. Το υπουργείο Υγείας συμβουλεύει τους πολίτες μέσω της ιστοσελίδας του να αποφεύγουν την «άμεση επαφή» μεταξύ τους, και συγκεκριμένα τη χειραψία, το φιλί στο μάγουλο, ακόμη και το χάδι στο πρόσωπο, κυρίως με ασθενείς. Συνιστά επίσης να χρησιμοποιείται συστηματικά μάσκα και, όταν αυτό δεν είναι δυνατόν, να τηρείται απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου από αγνώστους.

Το φιλί…  υπό διωγμόν | tovima.gr

ΠΑΡΙΣΙ. Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία, με το φιλί να βρίσκεται «υπό διωγμόν», προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της νέας γρίπης στον πληθυσμό. Το υπουργείο Υγείας συμβουλεύει τους πολίτες μέσω της ιστοσελίδας του να αποφεύγουν την «άμεση επαφή» μεταξύ τους, και συγκεκριμένα τη χειραψία, το φιλί στο μάγουλο, ακόμη και το χάδι στο πρόσωπο, κυρίως με ασθενείς. Συνιστά επίσης να χρησιμοποιείται συστηματικά μάσκα και, όταν αυτό δεν είναι δυνατόν, να τηρείται απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου από αγνώστους. «Πρόκειται για συστάσεις και όχι για υποχρεωτικούς κανόνες» διευκρινίζουν από τηλεφώνου οι υπάλληλοι του υπουργείου οι οποίοι απαντούν στις κλήσεις των πολιτών.

«Η γρίπη έχει ήδη αλλάξει τη ζωή μας». Με αυτόν τον χαρακτηριστικό τίτλο σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Le Ρarisien» τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Φρανσουάζ Βεμπέρ. Αμφίβολο παραμένει ωστόσο το αν θα υιοθετηθούν από τους Γάλλους, οι οποίοι, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιεύει ο «Figaro», δηλώνουν στην πλειονότητά τους «ελάχιστα ή καθόλου ανήσυχοι» σχετικά με την εξάπλωση του ιού Η1Ν1.

Η αποβολή του φιλιού από την καθημερινότητα ισχύει και για τους χώρους εργασίας, καθώς πολλοί εργοδότες βλέπουν τους ασθενείς εργαζόμενους να αυξάνονται και μαζί με αυτούς και οι «χαμένες εργατοώρες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk