Προσλήψεις συνταγματικώς εντάξει

Συνταγματικές κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσλήψεις των αγρονόμων και αγροφυλάκων εκτός ΑΣΕΠ, ανεξάρτητα αν προεκλογικά έχουν ανασταλεί όλες οι προσλήψεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επεξεργάστηκε δύο σχέδια προεδρικών διαταγμάτων τα οποία καθορίζουν τα προσόντα και τη διαδικασία προσλήψεως των αγροφυλάκων και αγρονόμων. Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι οι αγροφύλακες και οι αγρονόμοι θα ασκούν αστυνομικής φύσεως αρμοδιότητες και οι προσλήψεις τους δεν θα ελέγχονται από το ΑΣΕΠ.

Προσλήψεις συνταγματικώς εντάξει | tovima.gr

Συνταγματικές κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσλήψεις των αγρονόμων και αγροφυλάκων εκτός ΑΣΕΠ, ανεξάρτητα αν προεκλογικά έχουν ανασταλεί όλες οι προσλήψεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επεξεργάστηκε δύο σχέδια προεδρικών διαταγμάτων τα οποία καθορίζουν τα προσόντα και τη διαδικασία προσλήψεως των αγροφυλάκων και αγρονόμων.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι οι αγροφύλακες και οι αγρονόμοι θα ασκούν αστυνομικής φύσεως αρμοδιότητες και οι προσλήψεις τους δεν θα ελέγχονται από το ΑΣΕΠ. Κατά συνέπεια, οι προσλήψεις και ο τρόπος αξιολόγησής τους από ειδικές επιτροπές συνάδει με τις συνταγματικές επιταγές. Οι δικαστές έκριναν ακόμη ότι είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας η πριμοδότηση των υποψηφίων εφόσον έχουν το προνόμιο της εντοπιότητας.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk