Παράταση των θερινών διακοπών για τους μαθητές στη Γαλλία

ΠΑΡΙΣΙ Την παράταση των θερινών διακοπών σε ορισμένα σχολεία για μία τουλάχιστον εβδομάδα λόγω της νέας γρίπης αποφάσισαν οι Αρχές στη Γαλλία, ενώ σε άλλα, στα οποία τα μαθήματα ήδη διεκόπησαν, ξεκίνησε εξ αποστάσεως διδασκαλία με τη χρήση του Διαδικτύου, της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Λίγες μόνον ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων παρουσιάστηκαν τα πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης σε οκτώ μαθητές λυκείου της περιοχής Βαλ ντε Μαρν στα νότια του Παρισιού.

Παράταση των θερινών διακοπών για τους μαθητές στη Γαλλία | tovima.gr

ΠΑΡΙΣΙ Την παράταση των θερινών διακοπών σε ορισμένα σχολεία για μία τουλάχιστον εβδομάδα λόγω της νέας γρίπης αποφάσισαν οι Αρχές στη Γαλλία, ενώ σε άλλα, στα οποία τα μαθήματα ήδη διεκόπησαν, ξεκίνησε εξ αποστάσεως διδασκαλία με τη χρήση του Διαδικτύου, της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.

Λίγες μόνον ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων παρουσιάστηκαν τα πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης σε οκτώ μαθητές λυκείου της περιοχής Βαλ ντε Μαρν στα νότια του Παρισιού. Ο νομάρχης ζήτησε από τον λυκειάρχη να παραμείνει το σχολείο κλειστό αυτή την εβδομάδα «προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού».

Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας, οι νομάρχες, υπό την ευθύνη των οποίων λειτουργούν τα σχολεία, μπορούν να αποφασίζουν το κλείσιμο αν παρουσιάζονται τουλάχιστον τρία κρούσματα μέσα στην ίδια τάξη στη διάρκεια μιας εβδομάδας.

Τα πρώτα κρούσματα έκαναν την εμφάνισή τους και σε γαλλικά νηπιαγωγεία, χωρίς όμως να χρειαστεί να αναστείλουν τη λειτουργία τους, καθώς τα παιδιά δεν παρουσίασαν σοβαρά συμπτώματα. Τ α μαθήματα δεν θα χαθούν αφού η ύλη θα διδάσκεται ηλεκτρονικά είτε μέσω της ιστοσελίδας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της ραδιοτηλεόρασης. «Οι καθηγητές έχουν ξεκινήσει να στέλνουν στους μαθητές μαθήματα Ιστορίας, Γεωγραφίας, Μαθηματικών και Οικονομίας» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Ζαν-Μισέλ Κοστ, ένας από τους σχολικούς συμβούλους που απέστειλε το υπουργείο στα σχολεία για να επιβλέψουν το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής διδασκαλίας.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο παρατεταμένης διακοπής των μαθημάτων. Το σχέδιο «παιδαγωγικής συνέχειας» προβλέπει την αποστολή της διδακτέας ύλης και των ασκήσεων μέσω του Διαδικτύου για τα λύκεια, ενώ οι μαθητές δημοτικού θα παρακολουθούν μαθήματα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.

Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν ήδη τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, συνολικής διάρκειας άνω των 550 ωρών, δεδομένης και της παράδοσης που έχει η Γαλλία στην εκπαιδευτική τηλεόραση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk