Καταγγελίες για τον πρόεδρο της Κοινότητας Σταμάτας

«Περίοδο χάριτος» ελέω Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής κ. Χ. Μανιάτη – διανύει ο πρόεδρος της Κοινότητας Σταμάτας κ. Στ. Κριεμάδης καθώς παραμένει στον θώκο του ενώ θα έπρεπε να έχει παυθεί από τον Ιούλιο. Ο κ. Κριεμάδης όφειλε να εκτίει την πειθαρχική ποινή αργίας δύο μηνών που του έχει επιβληθεί, έχοντας παράλληλα καταδικαστεί από τις αρχές του καλοκαιριού (Ιούνιο) από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος με ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός αντιστοίχως- δυόμισι έτη συνολικά.

Καταγγελίες για τον πρόεδρο της Κοινότητας Σταμάτας | tovima.gr

«Περίοδο χάριτος» ελέω Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής κ. Χ. Μανιάτη – διανύει ο πρόεδρος της Κοινότητας Σταμάτας κ. Στ. Κριεμάδης καθώς παραμένει στον θώκο του ενώ θα έπρεπε να έχει παυθεί από τον Ιούλιο. Ο κ. Κριεμάδης όφειλε να εκτίει την πειθαρχική ποινή αργίας δύο μηνών που του έχει επιβληθεί, έχοντας παράλληλα καταδικαστεί από τις αρχές του καλοκαιριού (Ιούνιο) από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος με ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός αντιστοίχως- δυόμισι έτη συνολικά. Η υπόθεση που τον «έκαψε» αφορά αυθαίρετο στην περιοχή Πλούμθι, το οποίο αρχικώς ήταν στάνη και αργότερα μετεβλήθη σε βίλα με πισίνα. Στον απόηχο της μεγάλης καταστροφής που υπέστη η Αττική και της δημόσιας συζήτησης για την ατιμωρησία όλων όσοι υποθάλπουν το καθεστώς αυθαιρεσίας, η περίπτωση του κ. Κριεμάδη είναι ενδεικτική.

Παρά το γεγονός ότι το αυθαίρετο βρίσκεται σε αναδασωτέα έκταση, όπου ακόμη και η βοσκή ζώων είναι απαγορευμένη, ο πρόεδρος εισηγήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο να χορηγήσει άδεια παροχής νερού για το πότισμα αιγοπροβάτων στο αυθαίρετο- όσο ήταν ακόμη ποιμνιοστάσιο.

Ο ίδιος φρόντισε και για την ηλεκτροδότηση του αυθαιρέτου μεσολαβώντας- με ψευδή βεβαίωση- στη ΔΕΗ.

Η υπόθεση «έσκασε» αφού μεσολάβησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και παρέσυρε μεταξύ άλλων δύο υπαλλήλους του Δασαρχείου και έναν αστυνομικό διευθυντή. Εφθασε μάλιστα ως το ΣτΕ, το οποίο και απέρριψε στα τέλη Ιουνίου την προσφυγή του κ. Κριεμάδη, κρίνοντας αβάσιμους τους λόγους που επικαλούνταν ώστε να μην παυθεί από τα καθήκοντά του: ότι η απομάκρυνσή του θα «προκαλέσει σοβαρή δυσλειτουργία στην κοινότητα» και θα βλάψει την «άριστη φήμη του». Ο κ. Κριεμάδης μόνο πρωτάρης, πάντως, δεν θεωρείται στα αυτοδιοικητικά. Διανύει την πέμπτη κατά σειρά θητεία του και μάλιστα σε μια περιοχή που διακρίνεται για τον υψηλότατο αριθμό αυθαιρέτων που φιλοξενεί.

Π αραδόξως η πολύχρονη παραμονή του στον θώκο της κοινότητας δεν τον έχει προστατέψει από πλείστες όσες παραπομπές στο Πειθαρχικό της Περιφέρειας Αττικής- οι οποίες και εκκρεμούν στη φάση αυτή, κάποιες χρονίζουν κιόλας, μολονότι προβλέπεται «εκδίκασή» τους σε διάστημα δύο μηνών.

Κατηγορείται, για παράδειγμα, ότι αγνόησε το λογιστικό σύστημα της κοινότητας καθυστερώντας επί δυόμισι ολόκληρα χρόνια να καταβάλει (το κατέβαλε μετά τη μεσολάβηση της αντιπολίτευσης) στη ΔΟΥ Αγ. Στεφάνου ποσό της τάξεως των 13.000 ευρώ για δικό του χρέος από έκταση που αγόρασε από την κοινότητα σε μία κατά τα άλλα νόμιμη πράξη.

Σε άλλη περίπτωση παραπέμπεται γιατί μοίραζε… τάφους σε γνωστούς και οικείους έναντι 2.000 ευρώ, τιμή «φιλική», καθώς η νόμιμη αντίστοιχη αγγίζει το ποσό των 5.800 ευρώ.

Ή γιατί έκανε σκόντο στα τετραγωνικά μέτρα οικίας φίλου του. Αντί για εμβαδόν 190 τ.μ. εμφάνιζε στη ΔΕΗ μικρότερο, 60 τ.μ., κατά τρόπον ώστε να μειώνονται τα κοινοτικά τέλη και το ΤΑΠ.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk