ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ

Στο τραπέζι δαπάνες και φοροδιαφυγή

Την ανάγκη εφαρμογής ενός πολυετούς σχεδίου με στόχο τη μείωση των δαπανών και την πάταξη της φοροδιαφυγής επισήμανε στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους με τη συμμετοχή της εκπροσώπου του ΠαΣοΚ για την Οικονομία κυρίας Λούκας Κατσέλη και του εκπροσώπου του κόμματος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Οπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά …

Την ανάγκη εφαρμογής ενός πολυετούς σχεδίου με στόχο τη μείωση των δαπανών και την πάταξη της φοροδιαφυγής επισήμανε στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους με τη συμμετοχή της εκπροσώπου του ΠαΣοΚ για την Οικονομία κυρίας Λούκας Κατσέλη και του εκπροσώπου του κόμματος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Οπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναφέρθηκε στην ασφυξία που υπάρχει στην αγορά και στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για αυτό. Επίσης έθεσε το θέμα της ανάγκης να υπάρξει μια νέα αρχιτεκτονική στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ώστε να καταστεί μοχλός για τη σωστή χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να περισταλούν οι πελατειακές δαπάνες στο Δημόσιο, να γίνει ανακατανομή των δαπανών του Δημοσίου και ταυτόχρονα να υπάρξει ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο εισόδου της χώρας σε στασιμότητα ή σε παρατεταμένη ύφεση σε περίπτωση λήψης άμεσων και δραστικών μέτρων για την περιστολή του ελλείμματος. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος τόνισε ότι τα προβλήματα της οικονομίας δεν λύνονται σε ένα ή δύο χρόνια και ότι απαιτείται χρόνος που μπορεί να ξεπεράσει την τετραετή θητεία του κόμματος που θα κερδίσει τις επικείμενες εκλογές. Εξήγησε ότι έμφαση πρέπει να δοθεί στην περιστολή της φοροδιαφυγής και στην περικοπή των δαπανών του Δημοσίου, ενώ επανέλαβε την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών.

Ο κ. Προβόπουλος σημείωσε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων για την οικονομία ώστε να μη χαθεί όση εμπιστοσύνη έχει απομείνει στους επενδυτές, στους επιχειρηματίες και στα νοικοκυριά για την πορεία της χώρας. Οπως φέρεται να είπε, αν υπάρχει αβεβαιότητα, π.χ., για το φορολογικό καθεστώς, τότε είναι πολύ πιθανόν οι επιχειρήσεις να παγώσουν τα επενδυτικά τους σχέδια και τα νοικοκυριά να αναβάλουν την αγορά κατοικίας. Ενημέρωσε, τέλος, τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ για τις διεθνείς εξελίξεις στην οικονομία, για τους νέους κανόνες εποπτείας που επιβάλλει η Βασιλεία ΙΙ και για το αξιόπιστο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, όπως το έχει περιγράψει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ΖανΚλοντ Τρισέ.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk