Περάστε, κόσμε

Και πολύ τους πέφτει ο κ. Ηλίας Ψινάκης . Τον παρουσιάζουν ως ελαφρύ και χαριτωμένο ενώ είναι πολύ πιο σοβαρός από πολλούς στον Συναγερμό. Εντάξει, δεν παίζει τα οικονομικά στα δάχτυλα αλλά το αυτό ισχύει για τον πρόεδρο. Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης είναι αυτοδίδακτος και τούτο φάνηκε στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Οι προτάσεις του για τη διάσωση της πατρίδος ήταν επιπέδου μπακαλικής, κάτι που υπενθύμισε την επαγγελματική καταγωγή του: ως δημοσιογράφος νομίζει ότι τα ξέρει όλα άρα δύναται να ξεπεράσει και την κρίση με πρακτικές δικής του επινόησης.

Και πολύ τους πέφτει ο κ. Ηλίας Ψινάκης . Τον παρουσιάζουν ως ελαφρύ και χαριτωμένο ενώ είναι πολύ πιο σοβαρός από πολλούς στον Συναγερμό. Εντάξει, δεν παίζει τα οικονομικά στα δάχτυλα αλλά το αυτό ισχύει για τον πρόεδρο. Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης είναι αυτοδίδακτος και τούτο φάνηκε στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Οι προτάσεις του για τη διάσωση της πατρίδος ήταν επιπέδου μπακαλικής, κάτι που υπενθύμισε την επαγγελματική καταγωγή του: ως δημοσιογράφος νομίζει ότι τα ξέρει όλα άρα δύναται να ξεπεράσει και την κρίση με πρακτικές δικής του επινόησης. Εν πρώτοις μίλησε για «σεντούκια» και αναφέρθηκε σε εργαζομένους που κρύβουν λεφτά στο σπίτι γιατί δεν μπορούν να τα εμφανίσουν. Αναφέρθηκε επί λέξει σε καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα, σε λογιστές που δεν κόβουν απόδειξη, σε δημοσιογράφους που δίνουν ένα άρθρο ΄δώ και από ΄κεί και πληρώνονται μαύρα. Ας βγάλουμε από την πλάνη τον ορθόδοξο πολιτευτή: κάτι τέτοια μικροποσά δεν καταλήγουν σε σεντούκι, δεν προλαβαίνουν καν να φτάσουν στο σπίτι. Πάνε απευθείας στην πληρωμή λογαριασμών.

Ισχυρίστηκε ο κ. Καρατζαφέρης ότι η παγκόσμια οικονομία έπεσε έξω επειδή αυτά τα ψίχουλα που πληρώνονται μαύρα οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κατατεθούν σε τράπεζες. Μετά είπε ότι οι Ελληνες έχουν πακτωλούς στην αλλοδαπή. Πρότεινε λοιπόν να εισρεύσουν τα κεφάλαια των Ελλήνων που αβγατίζουν στις Ελβετίες χωρίς να ερωτηθούν οι καταθέτες αν προήλθαν από νόμιμες συναλλαγές. Εταξε μάλιστα αφορολόγητο για μια τριετία. Δεν ξέρουμε αν χάρηκαν τίποτε μεγαλοκαρχαρίες ή έμποροι ντρόγκας που κρύβουν τα λεφτά τους, να ενημερώσουμε όμως τον επικεφαλής του ΛΑΟΣ ότι οι καθηγητές στους οποίους αναφέρθηκε δεν έχουν παρτίδες με την Ελβετία, άντε στο τσακίρ κέφι να φάνε καμία Τoblerone. Πρότεινε και άλλα προκειμένου να φέρει συνάλλαγμα: όποια επιχείρηση εξάγει όλη την παραγωγή της στο εξωτερικό, να απαλλαγεί από τις εισφορές στο ΙΚΑ, ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων. Ετσι πολύ απλά ένας επιχειρηματίας θα μπορεί να στήσει στη Βουλγαρία μια εταιρεία που θα απορροφά όλα τα προϊόντα και να γλιτώνει από τα περιττά έξοδα ασφάλισης. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πτυχιούχος του LSΕ για να αντιληφθεί ότι οι προτάσεις του κ. Καρατζαφέρη δεν στέκουν. Είναι ανερμάτιστες.

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού είναι δημαγωγός- απευθύνεται στα ταπεινά ένστικτα και παίζει με τα αισθήματα του πολίτη. Τον ξεσηκώνει ανάλογα με τη συγκυρία. Φέτος ακκίζεται με εκείνον που πέρυσι απαξίωνε. Η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» ανέσυρε από τα πρακτικά της Βουλής (21 Μαρτίου 2008) την προσβλητική, ονομαστική αναφορά του στον κ. Ψινάκη. Είπε ότι είναι ίνδαλμα της νεολαίας και τούτο το αντιμετώπισε ως ξεπεσμό, καταλήγοντας στη φράση: «Αυτά πλασάρουν οι τηλεοράσεις σήμερα» . Το ίνδαλμα με την πασμίνα τού φάνηκε τώρα βολικό, ήλθε να προσθέσει κάτι από την αίγλη των λαϊκών εκπομπών. Το είπε ξεκάθαρα ο κ. Καρατζαφέρης: θέλει να προσελκύσει τους τηλεθεατές που έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική. Στους αδρανείς με το τηλεκοντρόλ βλέπει τη δύναμή του.

Προ δεκαετίας ο κ. Καρατζαφέρης καλούσε να συσπειρωθούν υπό τη σκέπη της Νέας Δημοκρατίας η Χρυσή Αυγή, η ΕΠΕΝ, οι βασιλικοί και η Πολιτική Ανοιξη. Κόσμος να ΄ναι κι ό,τι να ΄ναι. Καθώς τα χριστιανικά ιδεώδη και οι πολλές γαλανόλευκες διώχνουν όσους έχουν δυσανεξία στη συντήρηση, ρίχνει άγκιστρο για άλλες κοινωνικές ομάδες, και ό,τι πιάσει. Υπήρξε ο μόνος πολιτικός αρχηγός που συμφώνησε με το Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Είπε το αμίμητο: «Στις προηγούμενες εκλογές είχαμε γκέι υποψήφιο, άσχετα αν δεν βγήκε να το πει επώνυμα. Ομοφυλόφιλους εργαζομένους έχουμε και στο κανάλι, κάνουν μάλιστα πολύ καλή δουλειά». Ολα κι όλα όμως, δεν τα βάζει αυτά στις επίσημες θέσεις της παράταξης «για να μη δημιουργηθούν γκέτο». Τα λέει όμως δημόσια, ως προσωπικές απόψεις. Ο κ. Καρατζαφέρης έβλεπε πάντα τα κόμματα ως ομπρέλες. Από κάτω χωρούν πολλοί. Οσο αυτό αφορούσε βασιλοχουνταίικους πληθυσμούς που τρέχουν να φιλήσουν το χέρι του δεσπότη, είχε καλώς. Η πρόσμειξη που επιχειρεί τώρα είναι σχεδόν απίθανο να του βγει σε καλό. Οχι επειδή το συμπούρμπουλο του ΛΑΟΣ είναι εχθρικά ετερόκλητο αλλά γιατί όσο αυξάνονται τα δυνητικά ποσοστά τόσο μεγαλώνει η περιέργεια. Να μάθουμε τίνι τρόπω θα κυβερνήσει. Αποκαλύπτεται η πραγματική φαιδρότητα στον τομέα της Οικονομίας.

Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk