Τι απαντάει ο κ. Ι. Παπαθανασίου για τον φόρο ακίνητης περιουσίας

Τι απαντάει ο κ. Ι. Παπαθανασίου για τον φόρο ακίνητης περιουσίας | tovima.gr

Ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας ουδέποτε απέφερε σημαντικά έσοδα στο δημόσιο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.

Ο κ. Παπαθανασίου επισήμανε ότι τα έσοδα για το 2007 ήταν από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας μόνο 227 εκατ. ευρώ, όταν μόνο από το ΕΤΑΚ των νομικών προσώπων τα έσοδα έφτασαν τα 300 εκατ. ευρώ. Επίσης ο κ. Παπαθανασίου είπε ότι από το ΕΤΑΚ απαλλάχθηκαν όλοι οι μικροϊδιοκτήτες, αφού υπάρχει το αφορολόγητο όριο των 200 χιλιάδων ευρώ και συνεπώς δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο.

Η αλήθεια είναι, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατήργησε τους φόρους γονικής παροχής και κληρονομιάς όπως και το φόρο μεταβίβασης αυτοκινήτων και αυτό διότι σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ φορολογούν περισσότερο την κατοχή και όχι τη μεταβίβαση της περιουσίας και διερωτήθηκε ο κ. Παπαθανασίου το ΠΑΣΟΚ τι προτίθεται να κάνει, θα επαναφέρει τους φόρους και μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εξηγήσει γιατί ως κυβέρνηση είχε εξαιρέσει με νόμο τις επιχειρήσεις-κατόχους μεγάλης ακίνητης περιουσίας;

Τέλος, ο κ. Παπαθανασίου είπε ότι εάν το ΠΑΣΟΚ καταργήσει το ΕΤΑΚ και επαναφέρει το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα λείψουν από τα κρατικά ταμεία, έσοδα περίπου 800 εκατ. ευρώ. Μπορεί να μας πει το ΠΑΣΟΚ ποιους φόρους θα αυξήσει για να καλύψει αυτό το πρόσθετο έλλειμμα, κατέληξε ο κ. Παπαθανασίου.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk