Σύντομα διεθνή

* Αir Liquide: Στα ίδια επίπεδα με το πρώτο εξάμηνο του 2008 διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου, τα οποία έφθασαν στα 596 εκατ. ευρώ, με μικρή πτώση της τάξεως του 0,8%. Η διατήρηση του περιθωρίου κέρδους της Αir Liquide στο 15% και η περιορισμένη μείωση των τρεχόντων λειτουργικών εσόδων προ αποσβέσεων στο 2,7% είναι αποτέλεσμα της σταθερότητας του επιχειρηματικού μοντέλου της, καθώς και της αποδοτικότητας των διαχειριστικών μέτρων που λήφθηκαν το 2009 και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του επιχειρηματικού πλάνου.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Αir Liquide: Στα ίδια επίπεδα με το πρώτο εξάμηνο του 2008 διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου, τα οποία έφθασαν στα 596 εκατ. ευρώ, με μικρή πτώση της τάξεως του 0,8%. Η διατήρηση του περιθωρίου κέρδους της Αir Liquide στο 15% και η περιορισμένη μείωση των τρεχόντων λειτουργικών εσόδων προ αποσβέσεων στο 2,7% είναι αποτέλεσμα της σταθερότητας του επιχειρηματικού μοντέλου της, καθώς και της αποδοτικότητας των διαχειριστικών μέτρων που λήφθηκαν το 2009 και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του επιχειρηματικού πλάνου. Οπως επισημαίνει η διοίκηση της εταιρείας, παρά τις μεγάλες αντιθέσεις σε ό,τι αφορά στη ζήτηση προϊόντων και τη μικρή υποχώρηση στα έσοδα (-6,8%), η οποία κατά το ήμισυ οφείλεται στις συνέπειες της μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου, τον Μάιο και το Ιούνιο εμφανίστηκε αύξηση, με αποτέλεσμα ο όμιλος να καταγράφει πολλά σημάδια ανάκαμψης.

* GΕ Capital: Αγωγή κατά της Ζim Lines κατέθεσε ο χρηματοοικονομικός βραχίονας της General Εlectric για αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων και τη μη πληρωμή ποσού 23,4 εκατ. δολαρίων. Η υπόθεση αφορά συμφωνίες χρηματοδοτικών μισθώσεων που συνήφθησαν μεταξύ 2001-2005. Η αγωγή κατατέθηκε χθες σε δικαστήριο της Φλόριδας, ενώ από την πλευρά της η Ζim υποστηρίζει ότι οι διαφορές έχουν επιλυθεί και οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν για την τελική αποζημίωση. Η Ζim στο μεταξύ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ναυτεργατικές ενώσεις για τη μείωση προσωπικού, μετά την απόρριψη από την ισραηλιτική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της κεφαλαιακής ενίσχυσης ύψους 100 εκατ. δολαρίων. Ολόκληρο το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 350 εκατ. δολάρια.

* ΙΒΜ: Στα 9,7 δολάρια ανά μετοχή, τουλάχιστον, αναμένει να διαμορφωθούν τα κέρδη της η «Μεγάλη Μπλε» για το σύνολο της χρήσης 2009, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που είχε ανακοινώσει η διοίκησή της περί τα μέσα του προηγούμενου Ιουλίου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούν τα κέρδη της ΙΒΜ σε 9,76 δολ. ανά μετοχή.

* Αtheros Communications: Στην εξαγορά της εταιρείας του τομέα τηλεπικοινωνιών Ιntellon προχωρεί η επίσης τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται τόσο σε ασύρματα όσο και σε τοπικά δίκτυα. Η Αtheros προτίθεται να προσφέρει για την εξαγορά το ποσό των 244 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές, όπως ανακοίνωσαν χθες οι διοικήσεις των δύο εταιρειών. Η Αtheros προβλέπει ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2009.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk