Υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο εξόδου από την κρίση

Ο Γ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ανυπαρξία σχεδίου και αντιφάσεις μεταξύ στελεχών. «Η μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στα μεσαία εισοδήματα έγινε επί ΝΔ» απάντησε ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

Το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση εξακολουθεί να προκαλεί κόντρες μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

«Πέντε μέρες μετά την παρουσίαση από τον κ. Κ. Καραμανλή της πρότασης αλήθειας και προοπτικής για την ελληνική οικονομία,το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του παραμένουν σαφώς ασαφείς, μπλεγμένοι στα ίδια τους τα λόγια, χωρίς σχέδιο, χωρίς συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος.

«Συγκροτούν τώρα μόλις πολυπληθείς ομάδες κρούσης για την οικονομία, με γραφειοκράτες, εμπειρογνώμονες, μεγαλοστελέχη τραπεζών του ιδιωτικού τομέα, ομάδες ετερόκλητων απόψεων και θέσεων σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στις αληθινές και ρεαλιστικές προτάσεις προοπτικής του Κ. Καραμανλή. Η ελληνική οικονομία δεν έχει χρόνο για ομάδες και ομίλους προβληματισμού και θεωρητικών συζητήσεων» συνέχισε, για να καταλήξει λέγοντας ότι διαφορετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ καταθέτουν διαφορετικές προτάσεις. Διευκρίνισε δε ότι το πάγωμα μισθών που περιλαμβάνει η πρόταση της ΝΔ δεν αφορά τα χαμηλότερα εισοδήματα και αυτό δείχνει και την κοινωνική της ευαισθησία.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι στη ΝΔ δεν υπερασπίζονται το έργο τους, έχουν παραδεχθεί την ήττα τους και επιδίδονται σε έναν «ανταρτοπόλεμο» για δήθεν ασάφειες σε όσα λέει το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι επί ΝΔ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος κατά 100 δισ. ευρώ: «Έχουν το πολιτικό θράσος να εγκαλούν τον ΠΑΣΟΚ ότι θα προβεί σε υπερδανεισμό, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί ότι τον Οκτώβριο η χώρα θα δανειστεί και άλλο» συνέχισε.

Στις επικρίσεις της ΝΔ για επιβολή βαριάς φορολογίας από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε λέγοντας ότι η μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στα μεσαία εισοδήματα έγινε επί ΝΔ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk