Ζητούμενο η διαφορετική φόρμα

Το απόγευμα η συνάντηση των κομμάτων για τους όρους του ντιμπέιτ

Στη Βουλή συναντώνται οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της διεξαγωγής του τηλεοπτικού ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Το απόγευμα της Τετάρτης συναντώνται στη Βουλή οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της διεξαγωγής του τηλεοπτικού ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι διεργασίες μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σχετικά με την τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ του Κ. Καραμανλή και του Γ. Παπανδρέου. Σε δήλωσή του στον ρ/σ Flash ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η προσωπική αναμέτρηση πρέπει να γίνει με όρους ειλικρίνειας. «Πέρα από την παραδοσιακή αντιπαράθεση όλων των πολιτικών αρχηγών, ο κόσμος δικαιούται και μία αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που θέλουν να είναι πρωθυπουργοί».

Συμπλήρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει μια ανοιχτή αντιπαράθεση, που θα δώσει την ευκαιρία σε αυτόν που θα την παρακολουθήσει να σχηματίσει την εικόνα ότι γίνεται μια πραγματική συζήτηση.

Πρόσθεσε πως δεν θα είναι απλώς «μια φορμαλιστική διαδικασία, στην οποία ακούμε πέντε παράλληλους μονολόγους ή δύο παράλληλους μονολόγους, αλλά ότι οι πολίτες ρωτάνε και παίρνουν απαντήσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σχολίασε για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι «έτσι όπως διεξάγεται μέχρι τώρα ο προεκλογικός αγώνας είναι φανερό ότι στόχος τους είναι να έχουμε δύο μονομάχους, μια ατζέντα σχεδόν όμοια, χωρίς πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις στα κεντρικά ζητήματα».

Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk