Προχωρούν όλες οι διαδικασίες

Νωρίτερα από κάθε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχουμε σαφή εικόνα του τελικού αποτελέσματος

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς όλες οι διαδικασίες που έχουν να κάνουν με τις βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, θα εφαρμοστεί πιλοτική δειγματοληπτική αναμετάδοση (μέσω ειδικού κινητού τηλεφώνου) ποσοστού 20% των εκλογικών τμημάτων, ώστε να υπάρξει από νωρίς σαφής εικόνα του οριστικού αποτελέσματος.

Προχωρούν με γοργότατους ρυθμούς όλες οι διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την οργάνωση των βουλευτικών εκλογών. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, θα εφαρμοστεί πιλοτική δειγματοληπτική αναμετάδοση (μέσω ειδικού κινητού τηλεφώνου) ποσοστού 20% των εκλογικών τμημάτων, ώστε να υπάρξει από νωρίς σαφής εικόνα του οριστικού εκλογικού αποτελέσματος. Το σχετικό πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία στις ευρωεκλογές στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Η σχετική διαδικασία θα προχωρά παράλληλα με τη γνωστή «παραδοσιακή» μέδοθο των τηλεγραφημάτων στις Νομαρχίες και από εκεί στο ΥΠΕΣ.

Επίσης, ολοκληρώθηκε ο προσδιορισμός των ετεροδημοτών που θα ψηφίσουν στον τόπο βασικής τους εγγραφής, όπως και ο προσδιορισμός των ειδικών εκλογικών τμημάτων ετεροδημοτών (342 συνολικά εκ των οποίων 261 αμιγή και 81 μικτά) όλης της χώρας και η κατανομή των ετεροδημοτών σε αυτά.

Τις προσεχείς ημέρες θα αρχίσει η εκτύπωση των ειδικών καταλόγων ετεροδημοτών κατά τμήμα και η αποστολή τους στις Νομαρχίες.

Επιπλέον, αποστέλλεται η πρόταση κατάτμησης των εκλογικών καταλόγων σε εκλογικά τμήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τις Νομαρχίες για να τις διευκολύνει στην κατάρτιση της σχετικής απόφασης καθορισμού των εκλογικών τμημάτων.

Η πρόταση βασίστηκε στην κατάτμηση που έγινε για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, κρατώντας τα ίδια τμήματα αλλά προσαρμόζοντας τους ψηφίζοντες σε κάθε ένα από αυτά με βάση τους αναθεωρημένους εκλογικούς καταλόγους με τους οποίους θα διεξαχθούν οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk