Προγράμματα ΕΣΠΑ

Διαμάχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για προσλήψεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ για τις αιτήσεις για πρόσληψη σε χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκούς πόρους προγράμματα τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν υπουργείο Εσωτερικών και ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη για τις αιτήσεις για πρόσλψη σε χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκούς πόρους προγράμματα τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Αναφερόμενος σε καταγγελίες από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλος, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι οι καταγγελίες δείχνουν «αφενός την καταφανή προσπάθεια παραπληροφόρησης και, αφετέρου, την πλήρη άγνοια της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και, ιδίως, του ΕΣΠΑ -εκτός εάν στόχος των «καταγγελιών» τους είναι, με αφορμή την προεκλογική περίοδο, που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε, να χαθούν κοινοτικοί πόροι!».

Η σχετική εγκύκλιος, συνεχίζει η ανακοίνωση «δεν παρεκκλίνει πουθενά, σε ότι αφορά την απαγόρευση των προσλήψεων, από τις διατάξεις της εν γένει εκλογικής νομοθεσίας».

Ο εκπρόσωπος του τομέα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, Χ. Καστανίδης, ανέφερε σε απάντησή του ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, στα σχεδόν τρία χρόνια του ΕΣΠΑ, πέτυχε το απόλυτο μηδέν στις απορροφήσεις για νέα έργα».

«Αυτές οι προσλήψεις θα σώσουν την τραγική κατάσταση του ΕΣΠΑ; Όχι, βέβαια» συνεχίζει η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι «όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και απλά, σκοπεύουν να διορίσουν μερικούς ακόμα κομματικούς φρουρούς».

Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk