Χατογιάμα, ο «πράσινος»

ΤΟΚΙΟ Ενα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα για την προστασία του περιβάλλοντος εξήγγειλε ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιούκιο Χατογιάμα , ο οποίος μετά την ιστορική εκλογική νίκη του Δημοκρατικού Κόμματος (στις εκλογές του Αυγούστου) αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά του στις 16 Σεπτεμβρίου. Ανακοίνωσε ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι η μείωση της έκλυσης των αερίων του θερμοκηπίου σε ποσοστό 25% ως το 2020 (σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990). Ο προκάτοχός του…

ΤΟΚΙΟ Ενα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα για την προστασία του περιβάλλοντος εξήγγειλε ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιούκιο Χατογιάμα , ο οποίος μετά την ιστορική εκλογική νίκη του Δημοκρατικού Κόμματος (στις εκλογές του Αυγούστου) αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά του στις 16 Σεπτεμβρίου. Ανακοίνωσε ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι η μείωση της έκλυσης των αερίων του θερμοκηπίου σε ποσοστό 25% ως το 2020 (σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990). Ο προκάτοχός του Τάρο Ασο, ο οποίος έχασε τις εκλογές, είχε στόχο μόλις το-8%. Το Δημοκρατικό Κόμμα αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της κατ΄ εξοχήν βιομηχανικής και ρυπογόνου Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, δείχνοντας πρόθεση ελέγχου της κλιματικής αλλαγής με συγκεκριμένα σχέδια. Ο κ. Χατογιάμα θα τα παρουσιάσει στην κρίσιμη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή που θα γίνει τον Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη και θα έχει στόχο μια νέα διεθνή συνθήκη για τον περιορισμό των καυσαερίων, σε αντικατάσταση του γνωστού (και πολιτικά και επιστημονικά χρεοκοπημένου) Πρωτοκόλλου του Κιότο. Ηδη, όμως, αντιμετωπίζει σθεναρή αντίσταση από το πανίσχυρο βιομηχανικό κατεστημένο της Ιαπωνίας και κυρίως από την αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία όλα δείχνουν ότι δεν θα μείνει αδρανής εν όψει των μέτρων που θα επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής των προϊόντων της.

Η Ιαπωνία είναι η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο και πέμπτη σε παραγωγή αερίων θερμοκηπίου, τα οποία επιταχύνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk