Πολλές τάξεις και ολόκληρα σχολεία κλειστά στη Γαλλία, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων της γρίπης H1N1

Λίγες μόλις ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων στη Γαλλία, πολλές τάξεις, αλλά και ολόκληρα σχολεία έκλεισαν στην περιοχή του Παρισιού και στη νοτιο-δυτική περιοχή της χώρας, καθώς μεγάλος αριθμός μαθητών παρουσίασε συμπτώματα της γρίπης H1N1

Πολλές τάξεις και ολόκληρα σχολεία κλειστά στη Γαλλία, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων της γρίπης H1N1 | tovima.gr

Λίγες μόλις ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων στη Γαλλία, πολλές τάξεις, αλλά και ολόκληρα σχολεία έκλεισαν στην περιοχή του Παρισιού και στη νοτιο-δυτική περιοχή της χώρας, καθώς μεγάλος αριθμός μαθητών παρουσίασε συμπτώματα της γρίπης H1N1, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις νομαρχιακές αρχές.
Η απόφαση για το κλείσιμο μιας τάξης ή ενός σχολείου λαμβάνεται από τον νομάρχη μετά την εμφάνιση τριών κρουσμάτων την ίδια εβδομάδα σε μία ή σε διαφορετικές τάξεις που έχουν κοινές δραστηριότητες, όπως τη χρήση της ίδιας καντίνας.
Η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε τον Αύγουστο, δύο εβδομάδες πριν από το άνοιγμα των σχολείων το σχέδιο πρόληψης κατά της γρίπης H1N1.
Σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας μεγάλου αριθμού σχολείων, προβλέπει τη μετάδοση τέσσερις ημέρες την εβδομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το ραδιοφωνικό δίκτυο «France Culture» και το τηλεοπτικό δίκτυο «France 5». Οι μαθητές θα μπορούν να εργασθούν επίσης σε ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Παιδείας στο Ιντερνετ.
Η κυρία Φρανσουάζ Βεμπέρ, διευθύντρια του Ινστιτούτου Υγειονομικής Επαγρύπνησης, δήλωσε χθες ότι υπάρχει σαφής τάση ταχείας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων στη Γαλλία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk