ΕυρωμπάσκετΟι προκλήσεις «ντόπαραν» τους διεθνείς

Από χθες το πρωί, στην κεντρική πλατεία της παλαιάς πόλης του Πόζναν, οι Σκοπιανοί έδειξαν την πρόθεση να προσβάλουν την Ελλάδα. « Κick Ηell-ass » έγραφε το πανό (φωτογραφία) που κρέμασαν και σε ελεύθερη μετάφραση παρότρυνε τους παίκτες της πΓΔΜ να « κλωτσήσουν τον πισινό της Ελλάδας »- φράση που χρησιμοποιείται στην αμερικανική αργκό. Και όμως, αυτές οι τακτικές τούς γύρισαν μπούμερανγκ στο παρκέ. « Οσο κι αν φωνάζουν, η Μακεδονία είναι ελληνική. Για να είμαι ειλικρινής, αυτή …

Από χθες το πρωί, στην κεντρική πλατεία της παλαιάς πόλης του Πόζναν, οι Σκοπιανοί έδειξαν την πρόθεση να προσβάλουν την Ελλάδα. « Κick Ηell-ass » έγραφε το πανό (φωτογραφία) που κρέμασαν και σε ελεύθερη μετάφραση παρότρυνε τους παίκτες της πΓΔΜ να « κλωτσήσουν τον πισινό της Ελλάδας »- φράση που χρησιμοποιείται στην αμερικανική αργκό. Και όμως, αυτές οι τακτικές τούς γύρισαν μπούμερανγκ στο παρκέ. « Οσο κι αν φωνάζουν, η Μακεδονία είναι ελληνική. Για να είμαι ειλικρινής, αυτή η ιστορία προσωπικά με ντόπαρε και είμαι πολύ χαρούμενος για την ικανοποίηση που προσφέραμε στους Ελληνες που βρέθηκαν στο γήπεδο » δήλωσε μετά τη σαρωτική νίκη της ελληνικής ομάδας ο Μακεδόνας Νίκος Ζήσης.

Από την πλευρά του ο ισχυρός παράγοντας του ελληνικού μπάσκετ και πρόεδρος της FΙΒΑ Εurope κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος διευκρίνισε: « Είχαν δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες προς την τεχνική επιτροπή. Στο μπροστινό μέρος της φανέλας τους είχαν τη σημαία τους και στο πίσω το FΥRΟΜ. Δεν μπόρεσαν να περάσουν αυτό που ήθελαν, τη λέξη Μacedonia. Ξαφνικά τα αρχικά ΜΚD εμφανίστηκαν στην τηλεόραση. Οταν διαμαρτυρήθηκα, μου είπαν ως δικαιολογία ότι τούς έχει αναγνωρίσει έτσι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Εγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και ελπίζω να μην έχουμε ξανά το ίδιο πρόβλημα. Είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο. Στη FΙΒΑ είναι αναγνωρισμένοι ως FΥRΟΜ, όπως και στα Ηνωμένα Εθνη ». Η ΕΡΤ που είχε την ευθύνη της τηλεοπτικής μετάδοσης λειτούργησε πιο… πρακτικά: Εκρυψε με μαύρο πλαίσιο τα αρχικά «ΜΚD» και έδειχνε μόνο το όνομα της Ελλάδας!

Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk