Προς τηλεμαχία μεταξύ Καραμανλή – Παπανδρέου

Το ντιμπέιτ όπως το γνωρίζαμε ως σήμερα θα αποτελέσει- όπως φαίνεται – παρελθόν. Κοντά σε συμφωνία φαίνεται ότι βρίσκονται τα δύο μεγάλα κόμματα για μία τετ α τετ τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου , με τα υπόλοιπα να καταδικάζουν την εξέλίξη αυτή, ισχυριζόμενα ότι κάτι τέτοιο ενισχύει τον δικομματισμό. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δηλώνει ότι «δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στην απαξιωμένη στη συνείδηση των πολιτών διαδικασία του ντιμπέιτ του παρελθόντος» με τη συμμετοχή των αρχηγών όλων των κομμάτων.

Προς τηλεμαχία μεταξύ Καραμανλή – Παπανδρέου | tovima.gr

Το ντιμπέιτ όπως το γνωρίζαμε ως σήμερα θα αποτελέσει- όπως φαίνεται – παρελθόν. Κοντά σε συμφωνία φαίνεται ότι βρίσκονται τα δύο μεγάλα κόμματα για μία τετ α τετ τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου , με τα υπόλοιπα να καταδικάζουν την εξέλίξη αυτή, ισχυριζόμενα ότι κάτι τέτοιο ενισχύει τον δικομματισμό.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δηλώνει ότι «δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στην απαξιωμένη στη συνείδηση των πολιτών διαδικασία του ντιμπέιτ του παρελθόντος» με τη συμμετοχή των αρχηγών όλων των κομμάτων. Αντί αυτού του ντιμπέιτ, με τους ασφυκτικούς όρους, ο κ. Παπανδρέου προτείνει η τηλεοπτική συζήτηση να γίνει με όρους που θα επιτρέπουν τον άμεσο διάλογο, τη συμμετοχή των πολιτών και την αναβάθμιση της ουσιαστικής αντιπαράθεσης, σύμφωνα με πρόταση που έχει δημόσια απευθύνει από το περασμένο Σάββατο. «Αν το ντιμπέιτ προκαλούσε ως τώρα ύπνο, σκεφθείτε τι θα γίνει τώρα» σχολίασε το ΚΚΕ αναφερόμενο στην τηλεοπτική αντιπαράθεση των δύο αρχηγών. «Προάγει τον δικομματισμό, είναι απαράδεκτο γεγονός» σχολίασε ο ΣΥΝ, ενώ ο κ. Γ. Καρατζαφέρης είπε ότι «αυτό που θα ισχύσει για τους δύο, θα πρέπει να ισχύσει για όλους».

Την πρωτοβουλία για το ντιμπέιτ πήρε ο πρόεδρος ο ΠαΣοΚ, ο οποίος κάλεσε τον κ. Καραμανλή σε τηλεοπτική μονομαχία, σημειώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει «να εκφυλιστεί η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση σε κοκορομαχία». Ο κ. Παπανδρέου είχε καλέσει τον κ. Καραμανλή σε τηλεοπτική μονομαχία και πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά τότε ο Πρωθυπουργός είχε αρνηθεί.

Λεπτομέρειες για το πότε θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ των δύο αρχηγών, πώς θα διοργανωθεί, ποιος ή ποιοι θα το συντονίσουν, πόσος χρόνος θα δοθεί για τις απαντήσεις δεν έχουν καθοριστεί, αφού τα δύο κόμματα δεν έχουν ακόμη συζητήσει το θέμα. Θα πρέπει όμως να θεωρείται βέβαιο ότι θα δίνεται χρόνος στον αρχηγό κάθε κόμματος όχι μόνο να απαντά σε ερωτήσεις, αλλά και να σχολιάζει τις απαντήσεις του αντιπάλου του. Τα προεκλογικά επιτελεία της ΝΔ και του ΠαΣοΚ συμφωνούν σε αυτό το σημείο. Αν και οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν τις προσεχείς ημέρες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν της τετ α τετ τηλεμαχίας θα διεξαχθεί και ένα ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk