ΥΠΟΘΕΣΗ «ΓΑΛΑΖΙΩΝ» ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο Αγ. Σημαιοφορίδης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες το απόγευμα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) κ. ΑγάπιοςΣημαιοφορίδης μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Γ. Λέκκα που χειρίζεται την υπόθεση του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, το οποίο αγοράστηκε το 2007 υπερτιμημένο από το ΤΕΑΔΥ και ακόμη τρία ασφαλιστικά ταμεία. Στον κ. Σημαιοφορίδη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισής του την 1η και 15η κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένει, όπως και της χρηματικής εγγύησης των 300.

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο Αγ. Σημαιοφορίδης | tovima.gr

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες το απόγευμα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) κ. ΑγάπιοςΣημαιοφορίδης μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Γ. Λέκκα που χειρίζεται την υπόθεση του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, το οποίο αγοράστηκε το 2007 υπερτιμημένο από το ΤΕΑΔΥ και ακόμη τρία ασφαλιστικά ταμεία.

Στον κ. Σημαιοφορίδη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισής του την 1η και 15η κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένει, όπως και της χρηματικής εγγύησης των 300.000 ευρώ.

Ο κ. Σημαιοφορίδης αντιμετωπίζει τα κακουργήματα της απιστίας, της απάτης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Κατά την απολογία του επικαλέστηκε άγνοια περί τα χρηματιστηριακά και είπε ότι παραπλανήθηκε από τους εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις των κκ. Σοφοκλή και Θόδωρου Πρινιωτάκη . Ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ κατά την εξέτασή του τον περασμένο Ιούνιο στον εισαγγελέα Εφετών κ. Α. Λιόγα, στον οποίον είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος, επέρριψε ευθύνες στον πρώην ειδικό γραμματέα κ. Ευγ. Παπαδόπουλο , ο οποίος ήταν δεξί χέρι του τότε υπουργού Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη, και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Σημαιοφορίδης από τον Σεπτέμβριο του 2006 ως τις αρχές του Μαρτίου του 2007 εντάχθηκε «σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα», η οποία είχε συγκροτηθεί με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων σε βάρος ασφαλιστικών ταμείων. Την ομάδα αυτή είχαν συγκροτήσει οι συγκατηγορούμενοι του πρώην προέδρου του ΤΕΑΔΥ κκ. Γ. Ι.Παπαμαρκάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων Νorth Αsset Μanagement, Γ. Αποστολίδης, Σ. και Θ. Πρινιωτάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk