ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δυναμική αντιπαράθεση με το ΠαΣοΚ

Περιοδείες του κ. Καραμανλή αλλά και των υπουργών σε ολόκληρη τη χώρα, τηλεοπτικές μονομαχίες και δυναμική αντιπαράθεση με το ΠαΣοΚ αποφάσισε χθες η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ που συνεδρίασε για πρώτη φορά θέτοντας τις προτεραιότητες της προεκλογικής περιόδου. «Και το 2000 ξεκινήσαμε την εκλογική μάχη με το ΠαΣοΚ να προηγείται με έξι ποσοστιαίες μονάδες, αλλά τελικώς η νίκη κρίθηκε σε μερικές χιλιάδες ψήφους» υπενθύμισε ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος για να ενισχύσει την πεποίθηση που εξέφρασε και χθες ο κ.

Δυναμική αντιπαράθεση με το ΠαΣοΚ | tovima.gr

Περιοδείες του κ. Καραμανλή αλλά και των υπουργών σε ολόκληρη τη χώρα, τηλεοπτικές μονομαχίες και δυναμική αντιπαράθεση με το ΠαΣοΚ αποφάσισε χθες η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ που συνεδρίασε για πρώτη φορά θέτοντας τις προτεραιότητες της προεκλογικής περιόδου. «Και το 2000 ξεκινήσαμε την εκλογική μάχη με το ΠαΣοΚ να προηγείται με έξι ποσοστιαίες μονάδες, αλλά τελικώς η νίκη κρίθηκε σε μερικές χιλιάδες ψήφους» υπενθύμισε ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος για να ενισχύσει την πεποίθηση που εξέφρασε και χθες ο κ. Καραμανλής πως και αυτή η μάχη μπορεί να κερδηθεί.

Από τα τέλη της εβδομάδας ξεκινά ένα μεγάλο πρόγραμμα περιοδειών του Πρωθυπουργού, ο οποίος φιλοδοξεί σε τέσσερις εβδομάδες να φθάσει σε όλες τις κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες και να μιλήσει σε ανοιχτές συγκεντρώσεις για να αποδείξει πως η παράταξή του εξακολουθεί να έχει ρεύμα. «Μετά το Σάββατο λαμβάνουμε μηνύματα ανάτασης και δυναμισμού από τη βάση» σημείωσε χθες ο Γραμματέας του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτης, ενώ ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη πρότειναν να καταρτιστεί ειδικό πρόγραμμα για τους υπουργούς, που θα περιοδεύσουν κι εκείνοι σε όλες τις γωνιές της χώρας και ιδίως σε αυτές που θα αφήσει ακάλυπτες ο κ. Καραμανλής.

Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε και χθες την πρόθεσή του να αναμετρηθεί τηλεοπτικά με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, δηλώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως θα επιδιώξει μια ελεύθερη συζήτηση, χωρίς ασφυκτικούς περιορισμούς. Ταυτόχρονα θα δεχθεί, όπως κάθε φορά, μία ακόμη τηλεοπτική συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, αλλά με διαφορετικούς όρους από αυτούς που εφαρμόστηκαν στις ευρωεκλογές.

Από τα τέλη της εβδομάδας θα αρχίσει και η προεκλογική καμπάνια του κόμματος με την προβολή τηλεοπτικών σποτ, τα οποία όμως αυτή τη φορά θα επενδύουν στο προφίλ σοβαρότητας και ειλικρίνειας που οικοδομεί ο κ. Καραμανλής. Περιγράφοντας μάλιστα χθες το ύφος της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ, σημείωσε πως θα είναι πρωτόγνωρο για τον τόπο να μιλήσει ένα κόμμα ειλικρινά και αληθινά.

«Η εποχή του ξύλινου λόγου και των ξύλινων συνθημάτων τελείωσε» παρατήρησε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος όμως δεν έχει αποκλείσει προτάσεις για επιθετική προεκλογική καμπάνια κατά του ΠαΣοΚ όσον αφορά τις παροχές που υπόσχεται.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς στη ΝΔ θεωρούν ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός της αποχώρησης του κ. Αλ. Αλαβάνου. Οπως άλλωστε έχει καταγράψει στο παρελθόν και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ι. Λούλης, ο κ. Αλαβάνος αποτελεί το μόνο ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ και η αποχώρησή του θα ενισχύσει σημαντικά το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΠαΣοΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk