Βγήκε παγάνα για λαγό και εκτέλεσε θηροφύλακα

Εν ψυχρώ εκτέλεση για έναν… λαγό. Η προσπάθεια του 31χρονου θηροφύλακα Θόδωρου Παπασπυρόπουλου, πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, να αποτρέψει σε έναν οικισμό κοντά στην Αμαλιάδα της Ηλείας τον 56χρονο λαθροθήρα Γιάννη Κόλλια τού στοίχισε την ίδια του τη ζωή. Ο 56χρονος δεν δίστασε να στρέψει το κυνηγετικό όπλο του και να πυροβολήσει τραυματίζοντας θανάσιμα τον Παπασπυρόπουλο και σοβαρά στο πρόσωπο τον 27χρονο Γιώργο Λάττα, συνάδελφο του άτυχου θηροφύλακα. Το περιστατικό …

Βγήκε παγάνα για λαγό και εκτέλεσε θηροφύλακα | tovima.gr

Εν ψυχρώ εκτέλεση για έναν… λαγό. Η προσπάθεια του 31χρονου θηροφύλακα Θόδωρου Παπασπυρόπουλου, πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, να αποτρέψει σε έναν οικισμό κοντά στην Αμαλιάδα της Ηλείας τον 56χρονο λαθροθήρα Γιάννη Κόλλια τού στοίχισε την ίδια του τη ζωή. Ο 56χρονος δεν δίστασε να στρέψει το κυνηγετικό όπλο του και να πυροβολήσει τραυματίζοντας θανάσιμα τον Παπασπυρόπουλο και σοβαρά στο πρόσωπο τον 27χρονο Γιώργο Λάττα, συνάδελφο του άτυχου θηροφύλακα. Το περιστατικό έχει προβληματίσει τους τοπικούς κυνηγετικούς συλλόγους, από τους οποίους στελεχώνονται οι ομάδες της θηροφυλακής, ενώ οικολογικές οργανώσεις επαναφέρουν το ζήτημα της ολοκληρωτικής απαγόρευσης του κυνηγιού με την αιτιολογία ότι «τα ημίμετρα της δήθεν περιορισμένης διάρκειας του κυνηγιού παραβιάζονται κατά κόρον από τους ίδιους τους κυνηγούς, οι πλέον ασυνείδητοι εκ των οποίων δεν διστάζουν να φονεύσουν ακόμη και ανθρώπους».

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κοντά στον οικισμό Περιστέρι Αμαλιάδας. Οι δύο θηροφύλακες είχαν από νωρίς το απόγευμα πληροφορίες ότι κάποιος ή κάποιοι είχαν βγει για «παγάνα» λαγού στη θέση Αετοφωλιά. Φθάνοντας στο σημείο αντίκρισαν τον 56χρονο Κόλλια, ο οποίος στις φωνές τους να κατεβάσει το όπλο και να πλησιάσει για έλεγχο έστρεψε την καραμπίνα προς το μέρος τους. Τ α σκάγια του 56χρονου λαθροθήρα τραυμάτισαν θανάσιμα τον Παπασπυρόπουλο, ενώ ο Λάττας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο, κατόρθωσε να συρθεί μερικά μέτρα και να καλέσει από το κινητό του τηλέφωνο το Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας.

Λίγα λεπτά αργότερα, αστυνομικοί καθώς και ασθενοφόρο από το νοσοκομείο της πόλης έφθασαν στην Αετοφωλιά, αλλά ήταν αργά για τον άτυχο Παπασπυρόπουλο. Την ίδια στιγμή ο 56χρονος λαθροθήρας είχε φθάσει στο σπίτι του, όπου λίγες ώρες αργότερα τον συνέλαβαν άνδρες της Αστυνομίας με τη συνοδεία εισαγγελέα, ενώ ο 56χρονος παραδέχθηκε τη στυγερή πράξη του. Στο σπίτι του, έπειτα από έρευνα των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν πέντε κυνηγετικά όπλα, τα δύο εκ των οποίων δεν είχαν δηλωθεί στην Αστυνομία και στερούνταν της απαραίτητης άδειας, καθώς και πάνω από 200 φυσίγγια.

Το φονικό στην Αμαλιάδα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Κόμματος των Ελλήνων Κυνηγών και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία καταδικάζει την «άνανδρη», όπως τη χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της, «πράξη του αδίστακτου οπλοφόρου εγκληματία», τονίζοντας παράλληλα ότι «τέτοιου είδους εγκληματίες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την κυνηγετική οικογένεια» . Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών, που υπογραμμίζει ότι «αφαιρέθηκε η ζωή ενός νέου ανθρώπου ο οποίος ήταν ταγμένος να υπερασπιστεί το φυσικό περιβάλλον και τον πλούτο του».

Εις βάρος του εκκρεμούσαν δύο μηνύσεις
Σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων του άτυχου θηροφύλακα, ο 31χρονος είχε διαπιστώσει και βεβαιώσει στο πρόσφατο παρελθόν σωρεία παραβιάσεων του 56χρονου λαθροθήρα, ενώ εις βάρος του εκκρεμούν ακόμη δύο μηνύσεις για παράνομο κυνήγι και παράνομη κατοχή όπλου. Μάλιστα τονίζουν ότι, αν δεν υπήρχε η σχετική καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων και η αντίστοιχη διαβίβασή τους στην Αστυνομία, προκειμένου να αφαιρεθούν οι άδειες οπλοκατοχής και οπλοχρησίας από τον 56χρονο λαθροθήρα, πιθανότατα δεν θα είχε συμβεί το φονικό του Σαββάτου.

Από την άλλη πλευρά, οικολογικές οργανώσεις επαναφέρουν το αίτημά τους για την πλήρη απαγόρευση του κυνηγιού υποστηρίζοντας ότι «η συνέχισή τουεπιτείνει την εξαχρείωση ορισμένων “ανθρώπων” που δεν διστάζουν πλέον όχι μόνο να φονεύουν σπάνια και προστατευόμενα είδη πτηνών και ζώωναλλά να εκτελούν εν ψυχρώ ανθρώπους».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk